måndag 9 april 2012

Tankar kring föreningssamarbete

Efter att ha läst Magnus inlägg och skrivit om det själv. Så började jag fundera. Jag jobbar ju inte ute i en klubb så jag kan vara ute lite på djupt vatten här.

Men något jag tror vore bra är att inför varje säsong och någon gång under säsongen samla ihop alla föreningens tränare och målvaktstränare och ha möten hur man kan få träningarna bättre och mer matchlika. Att ta hjälp av varandra för att få fram bästa möjliga träning.

På så sätt kan papporna som tränar knattelagen få hjälp av tränare som tränar juniorer och a-lag och alla tränare kan få lära sig om målvaktsspel av målvaktstränarna. Att dela med sig av övningar och komma på nya övningar.

För kunskapen bland 10-20 tränare är ju så klart högre än kunskapen hos en tränare. Så att ha en helg eller en dag med workshops någon föreläsning och byta ideer och tankar med varandra. Det är något jag tror skulle vara grymt bra! Vid ett sådant tillfälle kan man ju hyra in en målvaktstränare om man inte har någon i föreningen, kanske ta in en elitserietränare för en föreläsning.

Ett ämne jag tror vore grymt bra att ta expert hjälp kring är ju fys och sommarträning. Där jag tror många tränare bara kör på som dom själva gjorde då dom spelade för 10 - 20 år sedan. Här precis som vid målgörande tror jag det finns massor att lära och ändra på i dom flesta lagen där ute.

Vad tror ni tränare som läser härom att ha sånna möten som jag beskriver? Är det något ni har? Hur fungerar samarbetet inom föreningar?

Dela väldigt gärna med er av era erfarenheter och tankar här!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar