lördag 19 februari 2011

Larsson och Hadelöv vilar

Sitter och kikar på elitseriehockey, HV71 - AIK och Frölunda - Skelefteå.

Ser att i HV spelar inte Daniel Larsson utan Andreas Andersson får stå ikväll, som jag skrivit att jag tyckte det var läge för. Att låta Daniel vila efter många spelade matcher och även var med i LG Hockey Games, bra val av HV:s ledning. Låta Daniel vila lite kanske spela några mindre matcher i slutet och kanske träna lite extra fys och gnugga med målvaktstränaren och komma till slutspelet i bästa möjliga form.

Även Andreas Hadelöv fick vila till förmån för Joacim Eriksson, som dock hade en tung kväll med tre insläppta i första perioden vilket ledde till att Hadelöv kom in i andra. Men HV och Skelefteå är ju redan om inte så snudd på klara för slutspel och jag tycker det är vettigt låta målvakterna vila lite, som kommer stå under hög press både fysiskt och psykiskt under slutspelt.

I lagen dom möter ikväll AIK och Frölunda är ju läget det motsatta, deras två ettor måste stå och måste leverera, eftersom förluster ikväll gör att lagen hamnar än närmre en kvalserie. Där skulle jag vilja säga att Johan Holmqvist kan vara den mentalt bäst rustade med mer rutin av spel på absolut högsta nivå. Men både Viktor Fasth och Johan Holmqvist kommer behöva komma upp stort i ALLA matcher lagen har kvar att spela!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar