tisdag 15 februari 2011

Pettersson-Wentzell gjorde rätt

Med en liten del av facit i hand får jag ju lov att säga att Fredrik Pettersson-Wentzell gjorde helt rätt som gick till Timrå. Han har fått spela, och av det jag sett och läst gjort det bra. Timrå ligger just nu på slutspelsplats och jag tror ju Fredrik har en viss del i det.

I ett läge när det går lite tyngre för ett lag, att då få in en ny målvakt och sen börjar man vinna några matcher. Även om det inte är tack vare målvakten så kan en sån sak göra att laget spelar lite mindre krampaktigt. Om målvakten också spelar bra, och kanske bättre än dom tidigare så sprider det ju ett lugn i försvaret där man litar lite mer på sin målvakt och vågar anfalla mer.

Timrå tog ju också in energispelaren Carl Klingberg som jag också tycker var ett smart beslut. Alla lag behöver energispelare som bara trampar och kör. Igår mot Linköping gjorde han ett väldigt snyggt mål också, där han fintade bort en back och Norrena i samma dragning. Norrena tittade långt efter Klingberg efter målet, han blev grundlurad!

Men tillbaka till Pettersson-Wentzell. Han har ju i mina ögon gjort helt rätt, gick till Timrå och har fått spela jag är inte lika säker han hade fått spela i Södertälje där Pontus Sjögren spelat riktigt bra på slutet och hjälpt Södertälje vinna en massa matcher och där Rikku Helenius fick komma in och vann även han.

Som ung målvakt om du ska byta lag är det ju bra om du byter lag så du får spela mer än du gör i det lag du lämnar. Kan dock inte vara så vanligt man lämnar bänken i Allsvenskan och får spela i Elitserien. Men det är just vad Pettersson-Wentzell har gjort. Starkt gjort av honom och kul!

Vi hörs!

4 kommentarer:

  1. En fråga, som kanske inte har med det här inlägget att göra annat än att det rör målvakterna...;

    "Klubban i isen", det fick vi alltid höra förr, hur är det nu då man alltsom oftast tycker sig se pucken smita in under klubban och "hooken" verkar inte göra någon lycklig. Kanske var det en sån situation som LHC gjorde sitt mål på igår. Har bara sett den en gång men tanken och frågan vaknade till där...

    Synpunkter...?

    Lasse

    SvaraRadera
  2. Klubban i isen gäller även nu. Det är väl dock inte lika viktigt då dagens benskydd är gjorda för att täppa till länge isen. Men vid förflyttningar måste du ju sära på benen och då behövs klubban där.

    Just igår är ju ett typexempel på det, hade PW haft klubban bättre i isen hade han nog tagit skottet. Visst det är en styrning och en liten förflyttning men han är där, med hela kroppen. Skulle tro att luckan mellan benen var enda stället pucken kunde gå in.

    Dock tycker jag målvakter ofta har svårare få med klubban och ha den rätt vid förflyttningar åt klubbhandshållet, som den förflyttning PW gjorde igår. Att dom är bättre då dom gör förflyttningen till plocksidan.

    SvaraRadera