måndag 14 februari 2011

Vad krävs för att bli så bra du kan

Vad är det som krävs för att nå yttersta toppen som målvakt idag? Vad för egenskaper är viktiga och vad är livsviktigt? Jag ska berätta vad jag tror är viktigt för att nå så långt du kan som målvakt. Sen finns det ju inget facit så klart. Jag kan inte säga gör du så här och så här kommer du till NHL. Men gör du rätt och är bra nog så ökar du ju chanserna!

Du måste ju självklart ha tallang, men jag tror inte nödvändigtvis tallang är den viktigaste komponenten fär att nå långt som målvakt. Du måste också vara beredd att offra andra saker för din hockey, du kommer inte kunna följa med på alla fester eller hänga ut sent på kvällarna. Du måste sova och äta ordentligt, komma väl förberedd till varje träning och varje match.

Du måste vara villig satsa lite extra, träna med ett extra lag, gå på alla målvaktsträningar. Gå på extra träningar i form av camper. Vara lyhörd och mottaglig för kritik och tips. Du måste också kunna tänka själv och märka då du kan göra saker bättre. Du måste vara träningsvillig, du kan inte komma sist och gå först. Du kanske måste komma extra tidigt och köra ett pass i gymmet och stanna efteråt och nöta butterflyförflyttningar och sen stanna och stretcha extra.

Du måste vara nogrann och seriös i det du gör för att kunna få reda på hur bra du kan bli och hur långt du kan nå. Är du värd att lägga ned den tid och det egagemang som krävs så har du bra möjlighet att få reda på hur bra just du kan bli. Du måste ha attityd och vilja visa och vilja bli så bra du kan. Men också vara mogen och kunna ta motgångar och kritik utan att tjura ihop.

Så:

Tallang
Träningsflit
Ödmjukhet
Nogrannhet
Analyserande
Mottaglig
Villig
Glöd
Glädje
Ansvar
Tålmodig
Attityd
Mognad

Det är några av orden jag kommer på som krävs för att du ska nå så långt du kan!

Ja, sen måste du ju ha mig som målvaktstränare också så klart! ;-)


Foto: Gustav Griborn

Marcus Due-Boje visar vilja och träningsflit.

















Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar