onsdag 10 augusti 2011

Målvakter - Utespelare, intervju med Lars Billing

Fortsätter min serie med intervjuer om individuell träning. Idag har turen kommit till SHI:s Lars Billing en av våra mycket duktiga utespelarinstruktörer.

Jag har märkt på våra camper att målvakterna fortsätter att komma upp i åldrarna medans utespelarna slutar tidigare. Vad tror du det beror på?

Målvaktsspelet är mer komplicerat med mer detaljer och kräver större exakthet. De har också varit eftersatta länge eftersom de flesta lag bara har utespelartränare som inte kan eller inte bryr sig om mvs därför är de tvungna att söka kunskap utanför föreningen och laget.

Jobbar målvakterna på elitnivå mer med detaljer och specialträning (målvaktsträning) än vad utespelarna gör?

Inte med specialträning men mer med detaljer eftersom det inte räcker med att nästan rädda en puck. En usp kan få beröm för att han nästan gjorde mål dock.

Tror du att utespelarnas egna utveckling får stå tillbaka lite för taktik och lagträning. Att man som utespelare mer är en i laget än en individ?

Ja för de som inte väljer att söka kunskaper i individuell teknik på camper utanför föreningen. Det är få föreningar som har speciella teknikträningar för usp.

Anser du att målvakter behöver mer indivuell träning än utespelare? (bara till utespelar instruktörer)

Tror att svaren i frågorna ovan ger svaret även på denna fråga. Däremot anser jag det är oambitiöst av usp att inte ta chansen till individuell träning när de erbjuds. Målvakter gör det kanske för att målvakt är en individuell lagsport

Tackar Lasse för hans svar.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar