måndag 8 augusti 2011

Målvakter - Utespelare, intervju med Magnus Olsson

Här kommer en intervju i min intervjuserie gällande individuell träning för målvakteroch utespelare med Blue Crease Goaltendings Magnus Olsson.

Jag har märkt på våra camper att målvakterna fortsätter att komma upp i åldrarna medans utespelarna slutar tidigare... Vad tror du det beror på?

- Svårt att svara på men många målvakter har nog ett bättre förhållande till sin målvaktstränare och kan lättare reda ut saker som gör att motivationen tryter. Tror många målvakter kan prata med sin mv-coach på ett helt annat sätt än sin huvudcoach. Utespelarna har inte riktigt detta "förhållande" med någon tränare. Sedan är det väl helt enkelt roligare att stå i mål...hehe

Jobbar målvakterna på elitnivå mer med detaljer och specialträning (målvaktsträning) än vad utespelarna gör?

- Absolut. Många lag har ju en mv-tränare på regelbunden basis. Då nöter man ju detaljer nästan varje dag. Jag känner att utespelarna ofta tränar samma sak allihop. Inte speciellt mycket individanpassat. Kan ju också bero på att dem är 25 stycken och att målvakterna är 2 st. Det är ju helt klart mer tidskrävande att individanpassa träning för 25 spelare.

Tror du att utespelarnas egna utveckling får stå tillbaka lite för taktik och lagträning. Att man som utespelare mer är en i laget än en individ?

- Ja. En huvudtränare fokuserar på att få ihop killarna till en enhet som fungerar mer än att utveckla individuella färdigheter. Dock borde man kunna ha mer specialiserade tränare som komplement. Vet att många tycker att våra elit-spelare tränar för lite. Det borde gå att hitta tid för skott, skridsko eller annan färdighetsträning även för utespelare.
Fystränare finns ju i många lag men ingen för skott, skridsko, tackling eller andra specialområden.


Tackar Magnus för klocka svar!


Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar