tisdag 29 maj 2012

Intervjuserie med hockeyskolor, här med SHI

Jag har tänkt göra en intervjuserie med några olika hockeyskolor som finns. Har skickat ut mail till en hel massa av dom och kommer publicera deras svar då dom trillar in.

Först ut, lite partiskt så blir det Sweden Hockey Institutes (SHI) Stefan Ladhe som får svara på mina frågor.

Har ni målvaktstränare på alla era veckor och till alla grupper?

Ja, vi på SHI jobbar mot individen så vi har en målvaktsinstruktör på 4 målvakter + skyttar. Målvakterna jobbar med sin träning, utespelarna med sin.

Hur mycket tid med målvaktstränarna får målvakterna?

Vi har en gruppledare (max 10 målvakter) när de är på is finns ytterliggare två instruktörer med som har full fokus på individen. Ca 11 ispass per vecka så det blir mycket tid för instruktion och feedback.

Har ni speciella målvaktsispass?

Ja, alla ispass för målvakterna är speciella målvaktspass.

Hur många målvakter har ni i varje grupp?

Max 10. Men som sagt då är det med tre målvaktstränare på isen och fem målburar. Så målvakterna jobbar 2 och 2 med en skytt.

Får målvakterna speciel fys och teori också?

Ja, målvakterna har sitt schema som bara handlar om att utvecklas i sin roll som målvakt. Teorin handlar om målvaktsspel, material, kost, psykologisk träning och videoanalys.

Vad tycker ni är speciellt med just eran hockeyskola?

Att individen står i centrum! Många kunniga instruktörer på isen som pratar och ser spelarna/ målvakterna, ger feedback och har tålamod.

Foto: Birger Hedenheim


Vad lägger ni tyngdpunkten på under era hockeyskolsveckor, teknikträning, allmän hockeyträning eller en bra upplevelse?

Vi lägger tyngdpunkten på hockeyn. Har ingen övernattning så att eleverna får sova med sina föräldrar istället för kollolivet som har ett annat syfte. Vi ger mycket av kunskap och vill att eleverna skall vara mottagliga för den. Vill man bada och grilla korv får man göra det vid andra tillfällen. Den typen av hockeyskolor finns det gott om och dom har sin roll i hockeylägerlivet, vilket många av dem gör bra.

Varför ska unga killar och tjejer besöka just eran hockeyskola?

För att lära sig hockey och utvecklas i sin hockey och att trivas i en lugn miljö!

Har ni olika upplägg för olika åldersgrupper? Med tex specialträning? Fys? Teori?

Vi har en juniorcamp i slutet av maj och superelitgrupper under två sommarveckor för äldre spelare som skiljer sig från våra "vanliga" camper.

Eftersom jag själv jobbat på otaliga av SHI:s camper vet jag ju att dom är riktigt bra. Eller jag tycker det i alla fall. Visst att man missar lägerlivet, och det roliga med att umgås på kvällarna som absolut är grymt kul. Men man får teknikträning, specialträning för målvakter och fullt fokus på målvaktsspel. Där träningen också individanpassas!

Tackar Stefan som tog sig tid!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar