fredag 1 juni 2012

Intervjuserie med hockeyskolor, här med Blue Crease Goaltending

Idag får Magnus Olsson på Blue Crease Goaltending dela med sig och svara på frågor kring deras camper.

Har ni målvaktstränare på alla era veckor och till alla grupper?

Vi kör 2 veckor ren målvaktsskola. En vecka för A-pojk upp till seniormålvakter (Landskrona v.27) och en vecka för de lite yngre (i samband med Kungälvs IK sommarhockeyskola).

Vi täcker in alla åldrar. Vi har såklart målvaktstränare på isen hela tiden. På "Elit-lägret" har vi 2 istränare från Kanada, 3 svenska tränare samt en fystränare från USA. Detta för att vi tycker att man får ett vidare perspektiv på träning och det är väldigt nyttigt att se och lära av Nordamerikanerna också. En bra mix av båda världar alltså.

På veckan för de lite yngre killarna/tjejerna är vi 3 målvaktstränare på isen samtidigt.

Hur mycket tid med målvaktstränarna får målvakterna?

I princip hur mycket tid som helst. Vår taktik är att ha så få målvakter per tränare som möjligt. På elitveckan har vi 1 tränare per 3 elever. Detta tycker vi är kvalitet. Eleverna skall ha mycket tid (och möjlighet) att prata med tränarna och känna sig uppmärksammade. Dem skall även känna att dem har möjligheten att komma och prata mellan passen eller på kvällarna. Vi bor på samma skola som skyttar och elever och kan därför prata hockey närsomhelst.

Det är fritt fram för målvakterna att knacka på dörren för ett snack. Dem investerar en hel del pengar och skall därför känna att dem får med sig mycket info tillbaka. Denna info skall även passa dem som individer och inte enbart vara allmäna tips. Alla målvakter har ju olika förutsättningar och mål. Vi har ganska små grupper jämfört med många andra skolor. Vi vill absolut inte få ett rykte av att vara en pengamaskin som ställer ut 25-30 målvakter på isen för ekonomins skull.

Det är också därför vi flyger in bland annat Andrew Mercer. Andrew blev utsedd till Coach of the Year av nätverket "Goaltending Consultant Group". Detta är ett nätverk av målvaktstränare som har erfarenhet från NHL, AHL, college, junior och ungdomshockey. Mer info finns att läsa på:
www.goaltendingconsultantgroup.com

Har ni speciella målvaktsispass?

På Elitveckan får man två målvaktspass och två fyspass som alla riktar sig till målvakter och dess träning.

På den "yngre" veckan får man 3 ispass per dag. Två specifika målvaktspass och ett med utepspelargruppen från Kungälvs sommarhockeyskola. Även specifika målvaktsfyspass ingår här. Dessa inriktar sig på balans, stabilitet och koordination eftersom denna åldersgruppen är som mest mottaglig för just den typen av träning.

Hur många målvakter har ni i varje grupp?

Elitveckan kommer att ha två grupper med 10 målvakter i varje grupp. 5 tränare på 10 målvakter alltså. Den "yngre veckan" har 15 målvakter. Som sagt, vi har valt att hålla oss till små grupper för att få en personlig relation till deltagarna och att alla skall bli sedda och få många tips.

Får målvakterna speciel fys och teori också?

Alltid specifik målvaktsfys. Fyspassen är anpassade för ålder som jag beskrev innan.
Teorilektionerna innehåller mycket videoanalys, tips för att bli mentalt starkare samt motivation.
Som exempel kan nämnas att vår fystränare, Frank Deal, gick in i omklädningsrummet innan träningarna och höll ett kortare tal innan det var dags att gå ut på isen. Enormt uppskattat av oss istränare!!! Killarna uppskattade också "Frank the Tank"!

Vad tycker ni är speciellt med just eran hockeyskola?

Små grupper, individuell anpassning, tränarna är tillgängliga för snack, tips eller annat. Vi är många tränare på en relativt liten grupp.

Vi driver inte en camp för att tjäna stora pengar (då hade vi haft fler deltagare), utan för att leverera en bra produkt och motivera killar/tjejer att träna ännu mer.Du skall känna dig välkommen, sedd och uppmärksammad! Detta känns mest äkta för oss och på detta viset sover vi bäst om natten:)

Vad lägger ni tyngdpunkten på under era hockeyskolsveckor, teknikträning, allmän hockeyträning eller en bra upplevelse?

Helt klart kommer teknik i första hand. Vi vill att du skall utvecklas som målvakt och känna dig trygg i ditt spel. Vi har även fokus på den mentala biten. Upplevelsen vill vi skall komma i form av fantastiska tränare, bra träningar och utveckling. Tycker man att träning/match är det roligaste som finns, då skall man komma till oss. Vi arrangerar även bad och grillkvällar men drivkraften ligger på träningen. Får vi drivna och likasinnade elever till camperna kommer det sociala automatiskt.
Åka båt och äta glass kan vi göra vid ett annat tillfälle:)

Varför ska unga killar och tjejer besöka just eran hockeyskola?

Se svar på föregående fråga. 

Vi har som mål att du skall känna dig trygg, kunna få tips som passar just DIG, kunna få en relation till tränarna och få så mycket uppmärksamhet som möjligt. Vi trycker också upp träningströjor med ditt namn och nr för att du skall få en lite mer individuell känsla. Vi försöker bry oss om dig och din utveckling. Vi är också tillgängliga via mail, facebook och twitter om man har funderingar kring träning eller annat.

Har ni olika upplägg för olika åldersgrupper? Med tex specialträning? Fys? Teori?

Yes. Vi anpassar träning efter ålder och vad respektive åldersgrupp är som mest mottaglig för.
Se även svar på fråga 3.

Sådär lägger Magnus och hans Blue Crease kollegor upp sina camper. Låter bra tycker jag! En camp där vi eller ja ni målvakte rkommer i fokus och får nöta så mycket ni kan och nörda er så mycket ni orkar. ;-)

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar