måndag 10 januari 2011

Intervju med Pierre Mocka

Har gjort ytterligare en liten intervju med en duktigt målvaktstränare, nämnligen Pierre Mocka, som bland annat hjälpt Henrik Karlsson som numer står i Calgary i NHL, samt hjälpt TV-Puckens målvakter.

Här kommer intervjun:

Vad tycker du generellt att unga målvakter behöva träna mer på? Var ligger generellt dom största svagheterna hos unga målvakter?

Skridskoteknik och kroppshållning i grund position

Vad kan man som målvakt göra för att få ut extra mycket av sina lagträningar?

Fokusera på att jobba rätt i varje läge och att inte stressa för att hinna med nästa avslut utan se till att man e väl förberedd för nästa avslut

Finns det något du skulle vilja tipsa tränare om för att få träningen mer anpassad för målvakter?

Se till att övningen börjar med en skridsko slinga innan avslut på mål och avslutar med skridskoslinga till baka till leden så att spelarna inte står i kö för länge! Inte stressa så att man kan jobba på retur på avslutet och sedan har tid att positionera sig inför nästa avslut.

Vem tycker du är världens bästa målvakt?

Jonas Hiller

Vilken är den mest talangfulla målvakt du jobbat med?

NHL är det Henrik Karlsson i Calgary i dagsläget! Det finns fler som kommer att gå riktigt långt utav dom unga målvakterna jag jobbat med under dom senaste 5åren men jag nämner inga namn! ;-)

Slutligen en fråga om straffar. Vad tycker du om straffar som avgörande på matcher. Är det som ett lotteri tycker du?

Jag tycker det e kanon! Man se vilka målvakter som läser straffläggarens taktik och kallt kan vänta ut honom och agera på snabbt på ett skott eller en dragning!!!!

Alltid intressant höra vad målvaktstränare tycker du kan göra som målvakt för att höja kvaliten på dina träningar, det är bara suga åt sig och börja göra som dom tipsar. Försök prata med din tränare om det är små detaljer du vill ändra, som tex att få mer tid att jobba klart på puckarna.

Just jobba klart på lägena är ju något som Stefan Ladhe nämner i intervjun och som även Johan Klint är inne på, fast han mer ger tips på hur du kan göra då du inte hinner spela klart på alla puckar.

Tackar Pierre för att han tog sig tid att svara på mina frågor.

Och, Pierre Mocka, kan ju vara ett av dom tuffaste namnen ever! :-)

Vi hörs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar