torsdag 6 januari 2011

Mål och drömmar

Såg just en intervju med Viktor Fasth i Canal +:s studio. Måste säga jag gillade hans inställning och hans mål. Han sa att han inte gillade att ha personliga mål då det är lätt bli mätt då man uppnät sina mål. Så han jobbade ihop med en mentaltränare och målet var att se hur bra han kan bli, att bli så bra som möjligt.

Vilket jag tycker är en bra bild att jobba mot, då den inte går att uppnå. För du vet ju inte hur bra du kan bli, så det är ju bara att jobba på och fortsätta utvecklas och lära sig nytt.

Det är ett extra bra mål då du som Viktor blivit lite äldre. Då det kanske är lättare bli mätt och nöjd då du är äldre, och tycker du lärt dig allt. Att då ha målet att bli så bra du kan känns sunt och ett sätt att hela tiden fortsätta sträva framåt.

Jag tycker annars att ens mål ska vara korta och uppnåliga. Visst att bli NHL proffs är ju något att sträva efter, men kanske inte det bästa mål man kan ha. Det är kanske mer en dröm. Så jag tycker man ska sätta upp korta mål som du kan sikta på nu, kanske att rädda 90 % av skotten på alla ispass i veckan. Eller att alltid se till att vara maximalt förberedd. Eller som Viktor ha som mål att bli så bra som möjligt!

Vad har du för mål?

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar