söndag 2 januari 2011

Var maximalt förberedd

Att misslyckas med sina förberedelser är att förbereda sig för att misslyckas.

Dom orden är riktigt bra tycker jag, och dom stämmer så otroligt bra! Kanske speciellt för oss målvakter. Där detaljerna är så viktiga. Då är det också extra viktigt att förberda sig. Så alla detaljer är som dom skall innan du går på is.

Jag blir alltid lika förvånad då vi har camp, vare sig det är två dagars eller enveckas och killarna klagar på dåligt slipning på första ispasset. Det är ju ett typ exempel på ovanstående ord. Man har glömt eller missat att slipa sina skridskor, med andra ord misslyckats med förberedelserna...

Tar du med dig dina saker hem efter träningar och matcher, packa upp trunken häng upp saker som ska torka lägg saker som ska tvättas i tvätten. När du packar upp grejorna häng samma sak på samma krog eller hylla varje gång, kan låta löjligt men du kommer underlätta för att få med dig alla saker och inte glömma något hemma.

Om du har kvar sakerna i ishallen se till att dom ligger så dom torkar, ha sakerna på samma ställe varje gång. Ta dig tid packa ner eller hänga upp sakerna noga och bra.

Gå igenom utrustningen ofta, kolla skruvar i hjälm/mask se till att gallret sitter som det ska, kolla spännen i benskydd, torka skridskor känn på slipningen. Se över snören i plockens fångstficka. Se om du behöver tejpa om klubban

Här är också skötselråd för dina prylar så dom håller längre och ser fräscha ut längre.

Se till att vara i tid till träningar och matcher, så du hinner värma upp så mycket du behöver. Så du hinner gå igenom utrustningen en sista gång. Hinner byta om i den takt du själv vill.

Så när du kommer ut på isen, är du så förberedd du kan och vet att du gjort allt du kan och som du ska för att vara maximalt förberedd!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar