lördag 8 januari 2011

Mer tips på hur du höjer kvaliten på träningar

Jag har ju skrivit om att höja kvaliten på sina lagträningar förut. Men tänkte skriva lite mer om det, Johan Klint gav mig inspiration till det i min intervju med honom.

Så här kommer lite fler tips på hur du kan höja kvaliten på dina träningar på ett enkelt sätt. Det viktigaste som målvakt eftersom du ibland kan bli lite bortglömd är ju att inte falla in i slöhet och inte göra mer än det du måste.

Tränas det uppspel och blir lite avslut, se till att ta till vara på varje avslut, jobba klart på alla returer. Tränas det styrspel och blir inga alls, hitta på egna övningar. Be utespelarna att den som står sist i kön skjuter puckar i rundeln som du kan träna på att stoppa. Träna förflyttningar. Stretcha. Det finns massor du kan göra.

Det fina är att du inte bara får träning istället för dötid, du visar din tränare att du tar bra egna initiativ och visar framfötterna.

Ett annat tips då det blir övningar med enformiga avslut, strömskott snudd på. Jobba långt in i målet och träna dina reflexer och känslan att rädda puckarna. Eller utmana dig själv att åka ett varv runt målet efter varje avslut och träna på idioträddningar. (här ska du nog meddela tränaren vad du tänker göra)

Är det långt mellan avsluten, se till att spelarna spelar klart på alla puckar. Ha som mål att passa varje puck till en spelare i ledet eller i fart.

Har du några bra tips hur du höjer kvaliten på träningar?

Vi hörs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar