onsdag 6 april 2011

Intervju med Eddie Läck

Eddie Läck, en Djurgårdsprodukt som jag ju som Djurgårdare gärna hade sett spela mer i just Djurgården! Men han försvann till Leksand och fick sitt stora genombrott i dalaklubben, innan han flyttade en liten bit och hamnade i Brynäs för att flytta vidare till Vancouver där han i år har spelat en väldigt bra ishockey i deras farmarlag Manitoba Moose. Eddie har på 52 matcher spelat till sig en räddningsprocent på 92,8, riktigt bra.

Det gjorde ju mig nyfiken och jag bestämde mig för att skicka iväg ett mail med lite frågor, och även Eddie visade prov på ödmjukhet och svarade mig redan samma dag. Mycket trevlig att se att våra unga Svenska målvakter har båda fötterna på jorden!

Har det varit en stor omställning från elitseriespel till spel på liten rink för dig?

Tycker inte det var en sa stor omstallning som jag trodde. Har fatt mycket stor hjalp av malvaktstranare har borta som anpassat mitt spel bra tycker jag.

Har det gått lättare eller svårare än du trodde att ställa om ditt spel?

Tycker det har varit enklare an vad jag trodde.

Du har ju enligt statistiken spelat riktigt bra i år, hur känner du själv att din säsong varit?

Tycker min sasong har varit bra sahar langt. Har fatt stort fortroende av min tranare och tycker jag har bevisat att jag haller pa den har nivan. Fast sjalvklart sa ar det slutspelet som verkligen kommer bli ett test. Det ar ju dar jag vill spela bra.

Hur går snacket med Vancouver? Vad säger dom om din framtid, ligger du nära chansen i NHL?

Dom ar jattenojda med min sasong sahar langt men just nu vill jag bara fokusera pa slutspelet har nere.

Har du varit med och tränat något med Vancouver? Om hur känner du själv, hur långt ifrån Roberto Luongo är du?

Jag var med Vancouver anda tills samma dag som serien startade sa var uppe dar ganska lange och tranade. Sjalvklart jattekul att vara nara sa pass bra spelare.
Roberto ar ju en av varldens basta malvakter sa sjalvklart har jag en bit upp till honom.


Hur funkar det att komma över till NHL. Fick du fixa och trixa med allt själv eller fick du mycket hjälp med boende, utrustning och så?

Nej sant far man ta tag i sjalv. Traffade en bra kompis pa rookiecampen och han blev nerskickad lite innan mig sa han hade redan fixat boende tills jag blev nerskickad.


Hur gör du då du ska bestämma vilken utrustning du ska ha en säsong? provar du många olika märken? Betalar du grejorna själv eller blir du sponsrad?

Innan nar jag spelade i Sverige sa har ju alla sponsoravtal med lagen redan sa dar kan man ju inte valja.
Forra sommaren provade jag ut massa olika marken och blev jattenojd med Brians skydden.
Det ar mitt lag som betalar for skydden.


Hur är standarden på AHL om du jämför med elitserien?

Har tankt pa det mycket faktiskt. Eftersom jag bara spelade en sasong i elitserien sa ar det svart att saga men tror att vi skulle spoa nagra elitserielag pa liten rink medans dom skulle vinna pa stor.

Är målvakternas standard i AHL bättre eller sämre än dom i elitserien?

Kanns valdigt jamnt.

Jag kan förstå att Vancouver är nöjda med Eddie än så länge han har gjort det bra där borta. Eddie var ju en ganska så oerfaren målvakt när han tog chansen att åka över, vilket jag tycker han gjorde rätt i. För som Eddie själv säger så är standarden på AHL inte så dålig som jag tror många Svenskar tror, och som målvakt så länge du får skott på dig så utvecklas du ju.

Det är ju dock inte samma skyddade verkstad där borta, du får fixa med skydd själv och skaffa dig boende själv. Något du hemma i Elitserien oftast får hjälp med, det finns en lägenhet väntandes på dig skydden finns där när du kommer till omklädningsrummet. Så jag tror det är utvecklande som ung kille åka över och få ta eget ansvar.

Efter att jag skrivit och publicerat denna intervju så kom jag på några frågor till jag ville ha svar på och skickade iväg ett mail till till Eddie. Här kommer dom frågorna.

Om du skulle komma hem och spela igen, vilket lag ligger dig då närmast om hjärtat? Djurgården? Leksand? Eller Brynäs?

Eftersom jag spelade i Brynas forra aret och har dom flesta av mina kompisar dar skulle jag nog spela dar om tajmingen var den ratta. Leksand spelar ju trakigt nog inte i Elitserien men hoppas dom gar upp nasta ar.
Kanner mig anda inte som att jag maste spela pa en speciell plats nar jag kommer hem, ar ganska oppen for sadant men hade ett valdigt bra sammarbete med Pekka Alcen forra aret och vill han ha mig sa har jag svart att saga nej,haha.


Vad känner du är dina styrkor som målvakt och vad behöver du vässa till och bli ännu bättre på?

Tycker att jag blivit battre att spela stor och utnyttja min storlek. Min stora styrka tror jag anda ar att jag alskar att trana och vill bli battre hela tiden.
Jag vill bli snabbare och battre pa skridskorna, bara gora allting snabbare.


Hur mycket jobbar du med målvaktstränare där borta? Är det skillnad på då du var i Vancouver mot i Manitoba?

Vi har malvaktstranare har i Manitoba precis som dom har i Vancouver. Sen sa pratar jag ganska mycket med malvaktstranaren i Vancouver och han kommer ner och halsar pa da och da.

Jag tror ju att om den dagen kommer och Eddie vill vända hem, så kommer det nog inte vara några problem att hitta en klubb att spela i. Jag såg ju en match med Eddie i på TV här om dagen och får lov att hålla med honom helt och hållet om att han är bra på att utnyttja sin storlek, väldigt bra!
Tackar Eddie som tog sig tid att svara på mina frågor!

Även Expressen har uppmärksammat Eddies storspel!

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Hej Niklas!

    Det var väl lite tidigt på morgonen du publicerade intervjuen? ;-)
    Blev lite omkastningar här och där. :-)

    Hur som helst, jätteskoj att du gör dessa intervjuer och mycket intressant att läsa svaren på dina frågor som är bra ställda!

    Sportsliga hälsningar!
    Bengt

    SvaraRadera
  2. Ja shit, vad är det som händer??
    Så såg det inte ut då jag publicerade, hade inte bara varit tidigt för att det skulle se ut så. Då hade jag behövt vara hög eller något! :-)

    Men nu har jag fixat till det

    SvaraRadera