söndag 3 april 2011

Henrik Lundqvist, något att titta på för knattar

Har just sett klart Flyers - Rangers, med Henrik Lundqvist i en av huvudrollerna.

Han räddar Rangers i matchen med flera bra räddningar och spelar lugnt och stabilt, som Henke alltid gör. Under straffarna gör Rangers mål på två av två och Flyers sätter ingen.

Dom två sista straffarna, där visade Henke att han är kung. När Flyers målvakten Bobrovsky på sista straffen försökte sig på en klubbbrytning genom att släppa ut klubban och hålla den i bara knoppen, men missade och Rangers spelaren kunde runga honom Bobrovsky hamnade då på magen och Rangers killen lyfte enkelt in den.

Sista Flyers straffen var liknande men Henke gjorde en kort snabb klubbbrytning utan att släppa greppet om klubban träffade pucken och saken var klar, men hade han missat pucken så var han med stående på väg ned i butterfly och hade haft stor chans rädda pucken i alla fall.

Som jag skrivit om tidigare, ska du göra en stor klubbbrytning så måste du vara säker på att träffa pucken för annars är du rökt!

Men det jag hade tänkt skriva omär Henrik Lundqvist.

Han är så grymt bra. Så lugn, så samlad och tät. Det är sällan han tvingas till extrema tv räddningar. Han är där han ska vara och han är där i tid. Med grymt bra blick på pucken. Tänkte på det flera gånger under dagens macth, medans han jobbade nere på isen i butterfly och kom lite ur position. Så tryckte han sig tillbaka in i målet med två tryck, men släppte aldrig pucken med blicken, pucken den var nere i sarghörnet.

Så alla ni unga målvakter kika på Henke och se hur han löser olika situationer och hur han jobbar både uppe och nere på isen.

Den målvakt här hemma jag tycker är rätt lik Henke i sitt agerande är ju AIK:s Viktor Fasth, som spelar med samma lugn och är lika placerings säker. Två riktigt bra målvakter som jag hoppas spelar i samma liga nästa säsong och då tänker jag inte att Henke ska komma hem! :-) Det är dom två målvakter jag helst vill se i VM, möjligtvis Anders Lindbäck istället för Fast som tvåa då...

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar