torsdag 10 februari 2011

Bra inlägg av Stefan Ladhe, vinnare och offer

Stefan Ladhe har uppdaterat sin blogg med ett mycket läsvärt inlägg.

Ni hittar det här

Jag kan bara skriva under på det han skriver och hålla med!

Jag har ju varit inne på det lite här fast inte i så raka ordalag. Men Stefan har helt rätt och är väldigt rak. Dom spelare/målvakter han kallar vinnare är så otroligt roliga och inspirerande som instruktör att jobba med. Som brinner för det dom gör, som vill lära sig och lyssnar och försöker. Som har egna idéer och tankar kring sitt spel.

Som hellre spelar en division lägre om dom får spela mer. Som spelar hockey för att det är det roligaste som finns och som offrar andra saker som dataspelande och fritid för att träna och bli bättre. Som sköter sömn och kost för att få ut max av sig själva.

Medans dom Stefan kallar för offer, ja där är det tvärtom. Man slarvar med sömn och kost och kommer oförberedd till träningar. Står och snackar vid genomgångar så man missar vad man ska göra och gör fel och förstör för resten av laget. Man skyller ofta ifrån sig och det är aldrig ens eget fel eller ansvar.

Det är också mycket intressant det han skriver om föräldrarnas roll i det hela, för där håller jag också med. Ofta kan man se på föräldern vilken sort av dom två barnet kommer vara eller bli.

Sen finns det ju en tredje variant, dom som varken är vinnare eller offer, men mer åt vinnarhållet. Som spelar hockey för att dom tycker det är roligt, men som har insett eller nöjer sig med att spela för att det är roligt, träffa polarna och ha kul ihop. Som kan skippa en träning för något annat som har hockeyn som en hobby. Men ofta är dom ändå ivriga att lära sig nya saker och när dom väl tränar gör dom det seriöst.

Mycket bra inlägg som vanligt av Stefan!

Vi hörs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar