onsdag 9 februari 2011

Hjälp till med försvars taktiken

Är du som målvakt delaktig i ditt lags taktik för försvarspel?

Är du med och pratar och har idéer? Eller är det din tränare som bestämmer hur det ska gå till? Pratar du med dina backar om hur ni ska spela i olika lägen som 2 mot 1, 3 mot 1. Hur ska backarna hämta puckar som du varit ute och stoppat? När motståndarna skickar pucken till icing hur ska ni spela då?

Det finns ju olika sätt att tänka på och jag tycker absolut du som målvakt ska vara med och ha idéer och kanske få bestämma vissa saker. Det är ändå du som ska rädda pucken vid 2 mot 1, hur vill du då att backen ska spela? Ska han plocka bort passen till 100 %, eller ligga mer mitt emellan och kunna stoppa ett inbrytningsförsök?

När motståndarna dumpar puck och du stoppar bakom mål, hur vill du då ha dina backar? Ska en hämta pucken hos dig? Eller ska dom ställa sig i varsitt sarghörn så du kan passa ut pucken och hjälpa dom slippa undan forechecking lite? Vill du ha en forward på blålinjen för en långpass?

När motståndarna lägger icing, vill du ha en forward som stannar vid motståndarnas blålinje så ni kan få en kontring med hjälp av en långpass från dig?

Dessa saker tycker jag du ska prata med din tränare och dina backar om. Var med och ha idéer och berätta hur du vill spela. Tränarna har sällan någon koll alls på taktiken för en målvakt och kan omöjligt veta hur just du vill ha det. Så sitt inte bara tyst under taktikgenomgångar var med och berätta hur du vill ha det. Både för att hjälpa dig själv och laget!

Hur spelar ditt lag och är du med och bestämmer?

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar