söndag 6 februari 2011

Ha två målvakter igång för lagets bästa

Det är ju väldigt skönt och viktigt för ett hockeylag att ha två målvakter man kan lita på och som utespelarna känner sig trygga med. Jag har ju skrivit en del om målvaktskarusellen i Brynäs, som nu har en etta och det är Niklas Svedberg.

Thomas Greiss den tänkte ettan är ju numera tvåa, och har fått rätt mycket kritik. Då måste det vara skönt både för honom och laget att han går in och vinner en match då han får chansen på grund av en skada på Svedberg.

Jag tror ju inte laget tvekat på honom eller känt osäkerhet med honom i mål. Men det är ändå viktigt att tvåan går in och spelar bra då han får chansen eller helt enkelt måste spela på grund av skador, att han kan komma in och vinna matcher.

Ett lag där den psykologin kanske saknas lite är i AIK, där Björn Bjurling kommer in och spelar bra men har väldigt svårt att vinna matcher. Här kan det ju smita in en viss osäkerhet och känslan av att vi måste spela mer defensivt och täcka bort alla skottchanser. Något som kan resultera i att då Bjurling står blir avsluten ur svårare lägen för Bjurling och att i ivern att täcka till allt så får motståndarna färre men klarare målchanser.

Så det är viktigt ha två bra och vinnande målvakter!

Jag tycker ju också det är viktigt att även om man har en solklar etta låta tvåan spela var 5:e 6:e match, dels för att hålla honom igång men viktigare, för att låta ettan vila både fysiskt och pykiskt då det är påfrestande att stå i mål. Kika på Frölunda där Johan Holmqvist spelar 45-50 matcher per säsong och är mentalt och fysiskt slut när säsongen drar ihop sig. I år kan det kanske kosta Frölunda extra dyrt som just nu ligger sist och riskerar spela kvalserie...

Så se till ha två målvakter igång vare sig dom är jämna och delar på första jobbet eller om det är en klar etta. Det är mitt tips!

Foto: Emma Nyström
http://emmaanystrom.blogg.se/

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. För att inte tala om hur skönt det är för oss Brynäsfans. :)

    SvaraRadera
  2. Det förstår jag!

    Ser bra ut inför slutspelet!!

    SvaraRadera