torsdag 27 januari 2011

Lätt skylla på målvakterna

Jag förstår inte riktigt Djurgårdsfansen skrik efter en ny målvakt?

Dom har lyckats skriva på forum och höras så mycket att Aftonbladet skriver om det idag. Att många fans vill se en ny målvakt. Namnet som verkar nämnas mest är Gustaf Wesslau. En bra målvakt absolut. Men ja det fansen minns är ju Wesslaus slutspel där han stod på huvudet och spelade sin livs hockey. En formtopp som han kanske aldrig kommer uppnå igen.

För som både Ridderwall och Thomas Monten säger, vid den här tiden förra säsongen spelade Ridderwall och Wesslau varannan match och ingen av dom hade bättre statistik än vad Mark Owuya har i år. Så jag förstår faktiskt inte denna hets efter ny målvakt?

Det många inte verkar lägga energi på, är att Djurgården inte är lika heta som förra året, att försvarspelet inte är lika bra. Att dom har väldigt svårt komma ur egen zon ofta. Att motståndarna bjuds på väldigt många chanser.

Så jag som Djurgårdare är inte direkt orolig över målvakterna. Jag tror ju det finns alla förutsättningar för både Mark och Stefan att spika igen totalt under ett slutspel. Så alla ni Djurgårdare där ute, lugna ner er lite. Ge Mark och Stefan en chans i alla fall!

Det här är ju dock målvaktens lott, när hela laget spelar dåligt och förlorar mer än förväntat är det väldigt lätt lägga skulden på målvakterna. Även om försvarsspelet inte alls funkar bra, även om det inte görs så mycket mål frammåt. Dom två senaste matcherna har Djurgården gjort 1-2 mot Brynäs och 2-4 mot Frölunda. Tre mål frammåt på två matcher, jag tycker ju det är svårt skylla det på målvakterna.

Men som sagt, det är alltid lätt skylla på målvakten!

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Bra skrivet. Har man tappat backar som Ragnarsson, Pettersson och Klubetranz(stavas det så?) märks det om man ersätter dessa med Stefan Lassen, Printz samt juniorer som är bra men inte redo att fylla kostymen. Det blåser på toppen och jag säger som Whasington Capitals GM. "Om man kan något om spelet hockey hade man förmodligen jobbat med det".

    SvaraRadera
  2. Absolut är det ju så!
    Men målisarna får ta smällen...

    SvaraRadera