tisdag 25 januari 2011

Varför bli kvar i butterfly efter läget är slut

En sak jag funderat på, när det gäller unga elitseriemålvakter är att dom ofta blir kvar i butterfly väldigt länge ibland. Onödigt länge tycker jag. Att man istället för att ställa sig upp och göra sig redo, så trycker man sig nere istället.

Jag tycker ju att när räddningen är gjort och situationen är över ska man upp i stående. För om det blir en felpass eller något oväntat händer och du sitter i butterfly så är du inte lika med eller kommer inte vara lika snabbt uppe och redo för nästa läge.

Det känns för mig konstigt att bli kvar nere sittandes och titta på när egna backar har pucken men kanske är under press. Det kan gå så sjukt snabbt och även om dom flesta räddningar sker i butterfly så kan det bli en lång snabb förflyttning och sitter du och inte är helt med i butterfly kan du vara rökt.

Jag har även sett målvakter som blir kvar i butterfly som jag tycker för länge trots att spelet är kvar i zon, att man räddar och pucken hamnar tex bakom mål och då blir man kvar i butterfly. Jag tycker man ska ta sig upp i stående då man trots allt är snabbare stående än i butterfly.

Så jag förespråkar verkligen att komma upp i sittande så fort det går efter avklarad räddning!

Vi hörs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar