onsdag 26 januari 2011

Det här med butterfly vid första stolpen, igen

Igår satt jag och flippade lite mellan matcherna i elitserien och såg då något jag skrivit om tidigare och med en video som visar vad problemet är, men som jag känner jag vill skirva om igen. Lite tjatig ja absolut.

Att köra butterfly vid första stolpen i vinkeln.

Jag tycker inte alls det är bra, och är förvånad att inte utespelare som ser det utnytjar det bättre. För det blir luckor både här och där. Nu menar jag inte då målvakten kör en butterfly och har knät vid stolpen och benen inne i målet. Inte heller någon bra position men i mina ögon täcker du i alla fall bättre. Dock blir det svårt att komma därifrån på ett bra sätt då benen och skridskon är inne i målet och inte ger något utrymme för ett tryck.

Nej jag menar då man hamnar i butterfly som på bilden nedan:














När man hamnar i butterfly som Mark här på bilden. Som ni ser är det mycket att skjuta på första stolpen. Lutar man sig mot stolpen så öppnar man instället upp vid bortre stolpen.

När man använder sig av butterfly vid första stolpen som på bilden ovan så tycker jag det blir problem hur man än gör. Blir det som på bilden så finns det massor med luckor intill första stolpen. Om du då väljer att luta dig snett bakåt för att täppa till dom luckorna så får du istället luckor på bortre stolpen.

Igår i matchen mellan Luleå - Timrå hamnade Fredrik Pettersson Wentzell i ett sådant läge, spel bakom mål och en pass ut framför, han kom i butterfly och skottet i vinkeln gick in över axeln då han lutade sig för att täppa till första stolpen. Hade han jobbat på ett knä där hade han antagligen fått skottet på axeln.

Självklart finns det lägen då man hamnar i butterfly, där man inte valt det utan det gick så fort och det var så det blev. Vid en snabb sidledspass tex. Men vid spel där spelare kommer in i vinkeln eller bakom mål vill jag inte att man ska medvetet använda sig av butterfly vid första stolpen.

Utan så mycket det går jobba på ett knä eller stå.

Det är vad jag tycker.

Vad tycker du?

Vi hörs

2 kommentarer:

  1. http://www.sportnik.com/tumbahockeyveteraner
    Välkommen Niklas.... dessutom söker vi en målvakt.

    SvaraRadera
  2. ha ha ha ha!

    Hade varit skitkul, men jag är nog fan för dålig... Har ju inte stått på 20 år...

    Men ska ge den en ärlig funderare! Har ni utrustning?

    SvaraRadera