söndag 23 januari 2011

Svedberg etta i Brynäs?

Det ser ut som Brynäs fått en förstemålvakt som levererar nu.

Efter all turbulens som varit på målvaktsposten i Brynäs två senaste säsongerna, efter att ha tappat målvakter som Anders Lindbäck, Jacob Markström, Eddie Läck och Mattias Modig den sistnämde utan att ha spelat en match. Det är ju fyra potentiella första målvakter i elitserien som Brynäs tappat på tre säsonger. Nu så var det Niklas Svedberg och Björn Bjurling som skulle fylla luckan efter Jacob Markström en omöjlig uppgift.

Frågan är om det var spöket efter Jacob Markström som fick Brynäs att så tidigt som dom gjorde att börja leta efter och hitta en ny målvakt i Thomas Greiss? Att man haft en så bra målvakt tidigare år att en bra målvakt inte räckte för att ge styrelse och coacher det dom krävde?

Thomas Greiss togs in och har gjort en del svajiga insatset men i det stora hela spelat bra, dock inte bra nog. Nu ärhan petad och Niklas Svedberg verkar ha tagit över jobbet som etta. En av två ursprungliga målvakter alltså.

Så hade Brynäs för dåligt tålamod med dom målvakter man hade från start? Har värvningen av Greiss fårr Svedberg att höja sig? Det finns nog inget rakt svar på dom frågorna utan var och en får gå till sig själv där tror jag.

Personligen, jag har två svar på frågorna.

Ur målvakternas perspektiv. Ja man hade för bråttom med att få in en ny målvakt, man gav inte Svedberg eller Bjurling chansen. Dom var nya i Brynäs och skulle fylla lucken efter Markström något som knappt någon målvakt i elitserien klarat av. Med Markströms spel i bakhuvudet tyckte man inte Bjurling eller Svedberg levererade tillräckligt och "panik" plockade in Thomas Greiss, som nu verkar vara tvåa.

Vad är kostnaden för Brynäs på dessa tre målvakter?

Ur klubbens perspektiv. Man var inte nöjda med det Svedberg eller Bjurling presterade och det är elitidrott där resultat är allt, och man kände att man inte hade tid att vänta på att resultaten skulle komma.

Det är mina två svar, där det första ligger mig varmast om hjärtat. Jag tycker nog Brynäs kunde haft lite mer is i magen...

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar