måndag 24 januari 2011

Var nogrann med detaljerna

Ikväll är det dags igen, målvaktsträning med Tullinge Hockey i SABIS hallen!

Ska bli roligt har inte varit ute i Tullinge sen innan jul, måste vara sex veckor sen nu. Så det ska bli roligt åka dit och köra igen.

Ikväll ska jag köra ett pass som jag brukar benämna som ett pass där vi är nogranna. Ganska lätta övningar, med mycket ner i butterfly, och mycket stående till butterfly samt butterfly till butterfly. Alltså basic och ganska enkla rörelser, förflyttningar och ställningar. Saker en målvakt gör massor av gånger på varje träning och match.

Anledningen jag håller det enkelt är att killarna och tjejerna ska vara extra nogranna, extra uppmärksamma och hela tiden ha full koll på box, täthet i butterfly, var är klubban. Göra alla förflyttningar så snabbt det går, få stopp om det behövs bli tät så fort det går, resa sig mot returen som man haft en plan med vart den hamnar.

Ett pass att nöta in detaljer så dom sätter sig i ryggmärgen och man gör det på automatik varje gång.

Just det, så man gör det per automatik varje gång. Känn på den meningen lite, per automatik varje gång. Som ni märker kör jag med upprepning här nu, varför det då? Jo för det är så du lär dig bäst, genom upprepning!

Samma gäller på isen, för att lära dig, ska du upprepa!

Är du inte nogrann med klubban mellan bena i förflyttning från stående till butterfly tex, på träning kommer du inte vara det på match heller. Så enkelt är det. Men tänker du på detaljerna vid varje förflyttning kommer klubban vara mellan benen, du kommer ha handskarna som du vill och inte som dom råkade hamna.

Därför brukar jag lägga in mina "nogrannhets pass" då och då under säsongen. Enkla pass där jag inte vill se slarv med detaljerna. Så vill jag att mina målvakter alltid tränar. Så måste du träna om du vill bli så bra du kan bli, för utan detaljerna och nogrannheten kommer du inte bli så bra du kan!

Är du nogrann med detaljerna?

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar