måndag 3 oktober 2011

Det skjuts inte bra nog

Jag tycker att spelare i Elitserien överlag skjuter alldeles för dåligt!

Dels att det inte skjuts bra nog, men också att det inte skjuts med tanke och i rätt lägen. Det känns som att det skjuts lite bara för att skjuta ibland. Visst ett skott kan gå in, men dagens målvakter är lite för bra för att släppa in "alibiskott" som skjuts bara för att skjutas, där det inte finns bra nog läge att skjuta eller att man borde skjutit på ett annorlunda sätt.

Tex kommer du i vinkeln är det grymt svårt att göra mål, men om du skjuter lågt på bortre benskyddet så kommer du med stor säkerhet skapa en farlig retur. Finns det inte folk framför mål så måste du ha ett riktigt bra skott för att överlista målvakten, och då måste du ju skjuta 30-40 cm över isen intill stolparna, eller över axlar och i kryssen. Men helst ska du ju ha folk framför mål.

Har du inte pucken i bra läge framför mål eller i slottet som det heter, så skjut för retur eller om det finns folk framför mål för styrning eller retur.

Det pratas ju ofta om att det finns fem hål på målvakten, kryssen sen precis över benskydden och mellan bena. Jag tycker nog det är max 4½ för mellan bena sitter den inte så ofta. Eller i alla fall så blir det inte så många mål att det borde skjutas så mycket mellan benen!

Sen tycker jag ju svenska spelare redan från tidig ålder ska träna mer skott!! Visst att det är vitkigt att kunna passa men du passar sällan in pucken i mål. Så träna mer skott, då handleds och dragskott som du kan avlossa snabbt. Men träna också skott på annat än liggande puck. Ställ den på högkant och träna skott, direktskott, direktskott med fladdrig puck, direktskott där pucken inte riktigt kommer som du vill.

Det är ju så enkelt, tar du emot och lägger pucken till rätta, hinner målvakten över och du får mycket svårare att göra mål.

Stefan Ladhe skriver om det här, ett intressant inlägg om någon som vet vad han pratar om!

Vad tycker du?

Vi hörs!