onsdag 5 oktober 2016

Var mottaglig för feedback och se det inte som kritik eller ett misslyckande.

När du jobbar med din målvaktstränare, se till att ha egna idéer kring ditt spel. Egna tankar hur du vill spela. Utan det blir målvaktsträningen väldigt generell och du kanske inte alls får träna på det du behöver. Det är ju extra viktigt om du har en målvaktstränare som inte är med laget hela tiden.

En annan sak, när din målvaktstränare kommer med tips, instruktioner och idéer. Var mottaglig. Ta det inte som kritik eller som att han säger att du är dålig. Eller att han hittar fel på dig. Han vill ditt bästa, alla dagar i veckan. Tycker du han har fel eller det han säger inte känns bra, säg det. Så kan ni bolla idéer och tankar tills det känns rätt. Men bli inte sur, eller stött. Det kommer ju inte leda till något. Jag har inte träffat en målvaktstränare som inte kan ha en dialog eller som blir sur om en målvakt inte köper det han säger. Så det är viktigt att du säger hur du tänker och tycker.

En annan sak som är viktig, att du inte skäms eller känner dig dum då din målvaktstränare påpekar något. Säg inte jag vet, för att verka säkrare än du kanske är. Det blir lite underligt om du vet att du gör på ett sätt som kan utvecklas men ändå fortsätter göra likadant. Vet du att du gör fel, ändra på det. Är det så att du vet det blir fel, men du inte vet hur du ska komma till rätta med det? Säg det i så fall. Jag vet att det jag gör så, men vet inte hur jag ska göra istället eller ändra på den vanan.

För blir du sur och tyst, eller säger du vet. Så blir det svårt för mig att hjälpa dig. Jag kan ju inte spela åt dig, utan bara komma med tips på hur du kan göra istället, eller hur du kan tänka eller agera. Men, vill du inte ha hjälp, eller känner dig dålig för att du behöver den. Ja då kan vi målvaktstränare inte göra så mycket för att hjälpa dig.

Vi hörs!