torsdag 22 mars 2012

Pecca Alcén

En av våra egna har blivit sjuk, Pecca Alcén har drabbats av en hjärtattack. Mina tankar går till Pecca och jag hoppas han tillfrisknar fort och blir sig själv igen.

Så killarna i Brynäs kan bjuda honom på en ny födelsedagspresent.



En härlig video!

måndag 19 mars 2012

En liten hyllning till AIK

Jag är ju Djurgårdare in i märgen, som ni säkert redan märkt.

Men det går inte att blunda eller förbise det AIK håller på med i slutspelet. Jag har ju en bonusson där hemma som är AIK:are så jag har sett fyra av fem matcher mot Luleå.

AIK spelar en riktigt rolig och bra hockey just nu. Det fullkomligt lyser av självförtroende om alla av spelarna. Trots att Gynge inte hängt en kasse och Rosén var ganska osylning i målprotokollet så spelade AIK ut och lekte sig igenom kvartsfinalen mot Luleå.

Det kändes liksom aldrig som att Luleå ens var nära att gå vidare.

En sak som bevisar hur överlägsna AIK varit är att Viktor Fasth inte behövt vara så där Viktor Fasth bra som han kan vara. Han har varit grym men det har räckt. AIK har manuvrerat ut Luleå totalt. Får dom igång Gynge och Rosén så har dom ju ett rätt bra sparkapital. Speciellt då herr Fasth i målet spelat på trean av fem växlar.

Viktor Fasth har ju utklassat både David Rautio och Johan Gustafsson. Varken Rautio eller Gustafsson har ju varit i närheten av den statistik dom visade upp i grundserien. Kan det ha att göra med hattandet, byte av målvakt efter varje förlust? Har man omedvetet eller medvetet då lagt "skulden" på förlusterna på målvakten? Sänder det ut det stöd och ger den trygghet en målvakt så väl behöver?

Tror ni AIK bytt ut Fasth om han gjort en plattmatch?

Jag tror ju ändå att känna den tryggheten bidrar till att kunna prestera bättre. Visst är killarna proffs och klarar en motgång. Men jag tror ju ändå att känna tränarens och lagets förtroende gör en målvakt ännu lite bättre. Gör tat han kan lita på sitt grundspel och veta att ett misstag inte innebär bänken.

Ja, jag erkänner villigt jag kommer följa AIK:s matcher även fortsättningsvis! För rolig hockey med en jävligt bra målvakt är alltid kul att se. Även omd et är svart/gula tröjor...

Vi hörs!