söndag 28 augusti 2016

Filma in för mycket, och se till ha ett syfte

Efter en intressant kommentar på Facebook igår. En kommentar jag håller med om, så kom inspirationen till detta inlägg. Att inte filma för mycket under målvaktsträning.

Det finns ju inget självändamål i att filma allt. Precis som jag skrev om för några veckor sedan att inte ge för mycket feedback eller lösningar, som du kan läsa om här. Så ska man inte filma för att filma. Tycker jag. Film är absolut ett super bra sätt att lära, förstå hur man jobbar och ska jobba i målet. Men filmandet måste ha ett syfte. Så man inte bara filmar alla övningar och sen tittar på filmerna utan att veta vad det är jag ska titta efter.

Självklart kan man filma alla övningar, men jag vill ju att det ska finnas ett syfte. Att man som målvakt vet vad det syftet är. Nu filmar vi den här övningen så du kan se hur stor du är i målet. Jag filmar den här tekniken så du får se hur du gör. Men inte att här är filmen från träningen idag, du kan ju titta på den. Vi filmar ju inte för att det är coolt att se sig själv på film.

Att filma matcher däremot tycker jag aldrig blir onödigt. Det är ju ett sätt att se hur du tagit till dig träningen. Gör du som du vill och tänkt i pressade lägen och situationer. Samt att du kan kika på mål du släppt in och hitta en bättre lösning för den situationen. Samt se på dina räddningar för att förstå att du gjorde en bra match. Att du löste många situationer.

Det jag vill säga är att du ska ha ett syfta med att filma. Veta innan varför du filmar, vilka situationer är det du vill se och varför.

Men självklart film är ett väldigt bra hjälpmedel som ni ska försöka utnyttja så mycket ni kan. OM ni har ett syfte.

Vi hörs!