tisdag 14 maj 2013

King Henrik

Henrik Lundqvist!!

Det finns så mycket att skriva om honom och ändå ingenting. Det räcker säga hans namn.

Henrik Lundqvist!!

Vilken otroligt bra målvakt vi Svenskar har i honom. En målvakt vi Svenskar ska vara jävligt stolta över. En målvakt som trots att han är europé och Svensk inte ens Don "jag hatar européer" Cherry kan ha något dåligt att säga om.

Utöver att Henrik är en otroligt bra målvakt, eller vänta. Utöver att Henrik är världens bästa målvakt så har han ett psyke som fanimej är ännu bättre. Han spelar som bäst när det behövs som mest, när pressen på honom är som störst. I slutet av säsongen var han makalöst bra. För att sen gå in i slutspelet och spela bra, minst lika bra som Braden Holtby. Men för att rangers ska slå Washington så måste Henrik vinna målvaktsmatchen. Vad gör då våran Svenska hjälte? Jo han går in och nollar Washington två raka matcher och hjälper sitt Rangers slå ut Washington.

Visst är det många bra målvakter i NHL, som har viktiga roller i sina lag. Men jag vågar nog påstå att Henrik är viktigast av dom alla. I mina ögon är Henrik den spelare i NHL som är viktigast för sitt lag alla kategorier. Jag tror inte Rangers gått till slutspel i år utan Henrik. Dom hade definitivt inte slagit ut Washington utan Henrik!



Som sagt det jag är mest imponerad av då det gäller Henrik är hans förmåga att vara som bäst då det gäller. Hans förmåga att växa med uppgiften. I mina ögon ska Henrik absolut vinna Venzia i år. Visst gjorde Bobrovsky en grym säsong, men Henrik tog sitt lag som inte spelade bra till slutspel. Det gjorde inte Bobrovsky och det är ju det hockey handlar om, vinna och gå till slutspel.

Allt jag skriver om Henrik känns ju som sagt otillräckligt. Jag kan liksom inte riktigt få fram hur bra jag tycker Henke är. Om jag bara kunde få till en intervju med honom! :)

Ska bli grymt roligt att få följa hans vidare eskapader i Stanley Cup. Jag är glad att Rangers gick vidare för jag vill hellre se Henrik i Stanley Cup än i VM och om det är någon jag vill ska vinna Stanley Cup är det Henrik Lundqvist!


Nu ska jag se eftersändningen av Capitals - Rangers och njuta av King Henriks spel!

Vi hörs!