torsdag 15 december 2011

Fotbollsspelare kontra hockeyspelare

Carlos Tevez?

Den killen måste ju vara mer än tillåtet korkad!

Han grinade och muppade sig ifrån Man Utd till Man City och nu kör han samma race igen. Antar det är mer betalt han är ute efter. Hur mycket pengar kan en människa behöva?

Vad är det fotbollsspelare har så svårt att greppa kring kontrakt? Du skriver på ett kontrakt, frivilligt. I det står det vilken lön du ska ha och hur länge du ska spela för klubben. Hur kan man som Tevez, C Ronaldo mfl efter ett eller två år tycka det är så fel och dåligt att man genom att tjura, grina, klaga och vägra spela tvingar laget att sälja en?

Varför är det så mycket vanligare med dessa saker i fotboll än hockey? Varför är fotbollsspelare så mycket divigare än hockeyspelare? Vi kikar på det sveriges bästa i fotboll, Zlatan. Divig? Hyfsat va? Sveriges bästa i hockey, Lidström. Divig? Inte alls va?

Vi kikar lite på dom "stjärnor" som Sverige har/haft i fotboll. Zlatan, Ljungberg. Griniga i media, skrivs något negativt så bojkottar man. Utstrålningen på plan? Gnäller om en pass går fel, skäller på medspelare...

Kika på Sundin, Forsberg och Lidström. Inte så divigt där va? Hörde Claes Åkesson berätta en story om Sundin. När han satt i VM studion och på vinst och förlust sa att Sundin ska komma till studion. Inget var inbokat med Sundin såg det på tv:n i omklädningsrummet. Snörde av sig skridskorna och kilade upp till studion. Kan ni se Zlatan göra det?

Varför är då fotbollsspelare så mycket mer bortskämda? Diviga? Dryga? Bortskämda?

Vi hörs!

Lite blandat NHL

Målvakterna är ju beviserligen rätt viktiga.

Om jag har förstått det hela rätt så är stora feta kontrakt till målvakter i NHL inte riktigt lika vanligt som förr i tiden då vi hade Roy, Broudeur, Belfour, Hasek och grabbarna. Jag är inte helt hundra på att det stämmer. Men i och för sig har väl alla kontrakt blivit lite mindre sen lönetaket.

Men en sak som säkerligen stämmer är ju att målvakterna är sjukt viktiga. Kanske ännu mer viktiga nu med lönetak. När lagen blir mer jämnbra. När man inte kan ha Gretzky, Kurri, Anderson, Messier, Simpson, Tikkanen och ändå ha råd med backar som Lowe och Coffey sen med Grant Fuhr längst bak...

Kika på matchen i natt, Ottawa - Boston. Boston vinner med 5-2. Ottawa vinner skotten med 49-29. Där visard et sig väldigt tydligt att ha en bra målvakt är riktigt viktigt. Tim Thomas vinner nog rätt många fler matcher åt sitt Boston än Craig Anderson åt sitt Ottawa. Eller vad tror du?

Så i mina ögon och i mitt tycke bör man satsa en slant på killen längst bak. Men kanske inte på för långa kontrakt så man som Vancouver just nu sitter med en tänkt förste målvakt i Luongo som just nu är sämre än den tilltänkte andre keepern Schneider.

Det kan ju gå rätt snabbt för målvakter. Kolla bara Brian Elliot som när jag var med och hjälpte Ottawa i deras matcher i globen mot Pittsburgh var tredje målvakt i Ottawa bakom Gerber och Auld. Nu? Samme Elliot i St.Louis leder målvaktsligan i NHL. Så det gäller att kämpa på och inte ge upp så fort.

Där är ju Tim Thomas ett rätt bra exempel. Som slog igenom i NHL som 31 åring. Som i stort sett varje säsong varit ifrågasatt och Boston har i alla fall enligt media velat trejda bort honom. Tror inte dom är ledsna dom inte lyckades. Eller?