lördag 19 mars 2011

Nu är fan måttet rågat...

När jag började skriva den här bloggen var tanken att INTE blanda in personliga tankar kring hockey och Djurgården. Men nu kan jag inte hålla mig längre.

Det lillbrors och mindervärdes komplex som hela hockeysverige visar upp gör mig så trött och förbannad.

Att på fullt allvar påstå att domarna förfördelar Djurgården, media bara skriver bra om Djurgården, diciplinnämnden förfördelar Djurgåden. Att tro på det och verkligen tycka det, samtidigt påstå att man inte är enögd?

Det är så sjukt PATETISKT!!!!

Att alla landsortslag gaddar ihop sig mot stockholmslagen så sjukt mycket. Fan lägg ned lillebrorskomplexet nu!

Nu i kvartsfinalen så har Luleå supporters gnälltså sjukt mycket på Djurgården, domarna och media att det är ju helt sjukt. Kom igen nu!

Djurgården tänjer självklart på reglerna, dom spelar på gränsen, självklart! Men det gör ju alla lag, om nu inte Luleå gör det. Nej men synd för dom! Kom in i matchen sluta sitta och grina och börja tacklas lite själva! Om Djurgården utnytjar media för att sätta press på domarna, sluta gnäll och gör det själva också.

Sluta vara såna offer!

Som ni hör har det gjort mig grymt upprörd.

Jag är den första att erkänna att jag säkerligen också är enögd och har mina blå,röd,gula glasögon på mig när jag ser på hockey. Men jag kan se och erkänna att Djurgården bryter mot reglerna och ibland kommer dom undan med det... Något som i denna kvartsfinal Luleås supporters varit DÅLIGA på! Det är bara Djurgården som spelar fult, det är bara Djurgårdens utvisningar som domaren missar...

Buhu buhu...

Ja Djurgården spelar tufft och hårt, ja det går över gränsen ibland, ja det är ovårdat ibland. Jag ställer mig upp och erkänner det utan att blinka. Men Luleå spelar fult dom med, på ett annat sätt ja visst, men dom begår lika många regelöverträdelser och kommer undan med lika många.

Att Luleå valt att ha forwards som är 170 cm och väger 70 kg, ja det är ju inte Djurgårdens fel, och det innebär inte att varje tackling är en boarding eller charging eller armbågstackling heller... Det ser ut så då 185 cm och 95 kg tacklar 170 cm och 70 kg...

Mitt tips?

Kom in i matchen, håll käften och heja på erat lag!

Vi hörs!

PS, Rubriken är snodd av den verbalt skicklige per Ledin.

Saker som inte hör hemma på en hockeyrink

Jag måste ju säga att jag tycker det här är helt rätt!

Får man ett sånt totalt hjärnsläpp och gör något så otroligt idiotiskt och fult att man sparkar efter någon på en hockeyrink då ska man stängas av.

Att Cam Abbott sparkar efter Mika Zibanejad efter ett helt vanligt gruff, visar på total brist på respekt för motståndaren och för sporten och ska straffas. Att det är just en Abbott i Luleå som gör en sådan sak förvånar mig inte. Dom är ju kända för att ha kort stubin och göra dumma saker. Även om Jonas Rönnqvist i år fått dom att behärska sig bra. Men nu brast det, säkerligen är det en effekt av att ha tappat 3-0 i matcher.

Undra hur Cam tänkte att en avstägningen skulle hjälpa Luleå i en sjunde match?

Jag köper ju en hel del som händer i rinken, det händer liksom i stridens hetta och fullpumpad med adrenalin kan det spåra ur. Men att slå med klubban som Nisse Ekman gjorde, eller medvetet armbågstackla som Anton Hedman gjorde, eller att sparkas som Cam Abbott gjorde är aldrig acceptabelt och aldrig något du kan skylla på stridens hetta. Några gränser måste du som hockeyspelare ha!

Riktigt fult och riktigt korkat av Cam Abbott. Saken är ju att det är ju hit som Djurgården ville få bröderna Abbott, så utöver att det var fult gjort så lät ju bröderna Djurgården vinna den psykologiska kampen i match sex på knock out!

Jag har ju också svårt för då man kör in i målvakten helt avsiktligt, två sekunder efter avblåsning enbart för att störa. Det är dock en del av det psykologiska spelet. Men jag gillar det inte!

Vi hörs!

fredag 18 mars 2011

Mark kommer upp stort

Herre jösses!

Det här slutspelet tar knäcken på mig! Usch och fy, det är jobbigt spännande nu!

Mark kommer upp stort igen, nollan i två raka matcher nu. Han hjälper sitt Djurgården att vinna, och nu har vi 3-3 i matcher mot Luleå. Tror inte så många trodde på den utveckligen efter match 3.

Men nu är vi där, en avgörande match 7 i Luleå på Söndag. Luleå får då utnytja sin hemmafördel som dom spelade sig till i serien. Vi får se om den hjälper dom. Pressen ligger i mina ögon på Luleå som många inklusive jag själv hade som klara för semi efter 3-0, nu har dom tappat och släppt in Djurgården i matchen och vi har 3-3 i matcher.

Som i alla matcher kommer ju målvakterna ha en avgörande roll även imatch sju, om vi inte får se en helt ny matchbild med sprudlande anfallshockey och massor med mål.

Men jag är grymt imponerad av Owuya, han har verkligen klivit upp stort och hjälpt sitt lag att vinna. Trots att han är ifrågasatt av i stort sett alla, inklusive sina egna fans. Men han går in och gör stor match på stor match som om han inte gjort annat än att spela slutspelshockey i hela sin karriär!

Bra kämpat Mark!

Jag tycker ju också Anders Nilsson såg lite nervös utidag, det var fler okontrolerade reurer ikväll än under dom fem föregående matcherna tillsammans. Kan det vara så att Anders känner av pressen och har lite problem med nerverna

Söndag, då är det dags för nästa hjärtstillestånd och hulkningar i soffhörnet i lätt ångest...

Vi hörs!

Frågor och svar med dietisten

Jag bad ju er som läser här skicka in era frågor till dietisten, fick in några stycken som jag nu tänker redovisa här. Jag har själv ställt några jag med.

Dietisten som svarat på era frågor är Karin Magnusson, som också skrivit en bok i det här ämnet som heter Mat för unga idrottare. Den kan kanske vara något för er som är nyfikna på kost och hur ni ska äta.

Här kommer era och mina frågor och Karins svar.

Pontus 18 år
Hejsan,  jag undrar vad du har för tips för att orka hela matcherna för under denna säsong har jag skrivit ned när målen kommit och det är ofta i 3:e, jag drickar vanligt vatten under matcherna cirka en flaska varje period och mellan så drickar jag en sport dryck (gatorade eller liknadade)  bör jag äta något i mellan för att ha orken?
Hej Pontus!
Se till att du har både ätit och druckit ordentligt även innan matchen. Om du redan före matchstart ha en vätskebrist kommer du inte hinna ta igen det och då är det vanligt att orken tryter i sista perioden. Ät en större måltid (lunch eller middag) ca tre timmar om du sedan blir hungrig kan du äta ett litet mellanmål en till en och en halv timme före. Drick ordentligt under hela dagen då lagrar du inte vätska i musklerna som du sedan kan ha nytta av under matchen. Om du trots denna föreberedelse känner att du tappar ork i sista så prova med att dricka sportdryck under hela tredje perioden och inte bara i pauserna. Det gör att du får snabb extra energi till hjärnan och salter så att du tar upp optimalt med vätska.
Lycka till!
Magnus MV-Tränare
Hur pratar men till unga killar/tjejer ang. socker och fett. Det verkar ju finnas en viss fabless för det mesta som är sött eller fettaktigt... Chips, snask etc?
Hej Magnus!
Ja det där är en svår fråga och det är en fin avvägning för vad man kan säga för att budskapet ska nå in på rätt sätt. Många idrottare har ju inte problemet med att det går upp i vikt om de äter chips och godis, men jag tycker det är viktigt att trycka på att denna typ av ”mat” inte innehåller någon näring som deras kroppar behöver – vare sig för hälsan eller före prestationen. Det är helt enkelt ”tom energi”. Ska de äta det kan de göra det någon gång i veckan för att det är gott, men till vardags ska de fylla sina kroppar med sånt som de har nytta av och det är inte socker och snabba kolhydrater (obs! undantag direkt efter träningen).
Hur gör man om man har "adepter" som är överviktiga och pga detta har svårare att röra sig på isen? Vad säger man till ett barn om det? Pratar man kanske inte med barnet utan enbart med föräldern? Hur lägger man upp det på ett snyggt sätt? Man vill ju bara väl...
Så länge idrottarna bor hemma är det ju oftast föräldrarna som handlar och lagar maten därför tycker jag det är viktigt att föräldrarna är med och lyssnar på kostinformationen så att också de inser vad idrottarna har för behov.
Har stött på några idrottare som har skippat mycket av sina kolhydrater. Dem känner sig piggare och lättare. Dem har alltså minskat markant på ris, potatis och pasta. Dem säger att dem får i sig kolhydrater genom frukt, avacodo och nötter... Hur ser en dietist på detta?
Vad gäller kolhydratmängd verkar det vara väldigt individuellt vilken nivå man mår bra av och presterar bra av. Jag har träffat sådana som de du beskriver, som trivs med att minska mängden, men också de som gjort det och där det gett många negativa effekter som trötthet, orkeslöshet m.m. Det är också viktigt att man alltid ser till vad idrottaren har för mål så man inte ger ett generellt råd som ska gälla alla. Det är stor skillnad på om man håller på med ishockey och längdskidåkning, på om man är 17 eller 30 år och på om man vill gå ner i vikt eller bygga muskelmassa och snarare öka i vikt. Och apropå det sista du skrev… frukt innehåller kolhydrater (särskilt banan och vindruvor), avokado och nötter innehåller väldigt lite kolhydrater.
Johan 14 år
När jag ska få i mig kolhydrater, vad är bäst att äta? Pasta, ris, potatis eller något annat? Är det bra med olika sorters kolhydrater vid olika tillfällen?
Hej Johan!
Jag tycker du ska äta varierat, pasta ibland, potatis ibland, ris ibland osv. När det handlar om bröd tycker jag du ska satsa på grovt fullkornsbröd eftersom det innehåller mest näring. Direkt efter träning däremot ska du satsa på snabba kolhydrater för att få en snabb inlagring av ny energi i musklerna.
Min tränare säger att jag ska fylla på med energi snabbt efter träning. Vad är bäst att äta/dricka efter träning? Hur länge ska jag vänta?
Din tränare har rätt – återhämtningsmålet direkt efter träning är jättevikigt! Du bör äta det inom ca 20 minuter och det ska bestå av snabba kolhydrater och protein. Nedan ser du exempel på vad du kan äta för att få i dig det. Dessutom ska du givetvis dricka ordentligt timmarna efter träningen för att återställa vätskebalansen.
Snabba kolhydraterBanan
Vindruvor
Russin
Nyponsoppa
Ljust bröd
ProteinMjölk, fil, yoghurt
Ost, skinka
Ägg
Snabba kolhydrater och proteinDrickyoghurt (frukt)
Oboy/pucko
Lycka till!
Max 11 år
Vad är bra att äta till frukost, så jag orkar skolan och sen hela dagen med träning också? Är frukosten så viktig som alla säger?
Hej Max!
Ja, frukosten är viktig! Tänk, du har inte ätit på kanske tio timmar så kroppen behöver energi för att du ska orka hela förmiddagen i skolan och sen eftermiddagsträningen. En bra frukost kan se olika ut, här ser du två exempel:
Filmjölk med musli och bär
En macka med ost och skinka
Två mackor med smör, ägg och kaviar
Ett glas mjölk
Lycka till med din frukost!
Niklas MV-Tränare
Vilka tips och trix kan jag som tränare lära ut då det gäller kost? Generella tips som gäller alla men som ändå är viktigt att tänka på då man tränar. Mat innan, under och efter träning tex.
Hej Niklas.
Det är alltid svårt att ge allmänna råd eftersom idrottare – trots att de flesta tränar mycket – tränar så olika, är i olika åldrar och har olika mål med sin träning. Men här är några generella råd som gäller många:
- Ät fem gånger varje dag: frukost, lunch, middag, ett mellanmål, ett återhämtningsmål
- Ät mat med mycket näring och hoppa över godis och annat sockerrikt (i alla fall under veckorna)
- Ät återhämtningsmål efter varje träning och match
- Var noga med ”timingen” av maten inför träning/match –stor måltid ca tre timmar före alt. mellanmål ca 1-1,5 timme före.
Är det någon skillnad på hur man ska tänka med kosten under försäsong då träningen är lite hårdare och mer inriktad på styrka och kondition mot under säsong?
Vad gäller försäsong då det är hårdträning är det än viktigare att äta mycket mat eftersom för lite mat i kombination med hård träning kan leda till försämrat immunförsvar och orkeslöshet. I perioder av mycket styrketräning och mindre konditionsträning kan man vara lite mer fokuserad på proteinintaget. Se till att måltiden före styrkepasset är proteinrikt, ät t ex ett mellanmål med två mackor med ägg och skinka 1,5 timme innan så har du massa fina aminosyror som cirkulerar runt i blodet under träningen och det kommer gynna din muskelutveckling! Vid hård konditionsträning bör du istället ha mer fokus på kolhydraterna såväl inför men också direkt efter träningen.
Vilka är dom största misstag spelare gör med sin kost som du har sett?
De vanligaste misstagen idrottare gör vad gäller kosten är att de äter för sällan och framförallt struntar i återhämtningen. Dessutom är det alldeles för många som proppar i sig godis, bullar och läsk under dagarna, d v s tom energi…

Vad ska man som hockeyförälder tänka på då det kommer till kosten?
Hockeyföräldrar (och andra idrottsföräldrar)kan tänka på att stötta sin son/dotter i att komma ihåg att packa ner återhämtningsmål och ev. ett mellanmål att äta före träningen. Dessutom påminna om hur viktig maten är för prestationen. Det är också viktigt att alla föräldrar inser att idrottande ungdomar inte ska ta till sig av det budskap som media går ut med vad gäller kost eftersom det nästan alltid vänder sig till överviktiga stillasittande vuxna.
Vad är det största misstagen föräldrar gör med sina barns kost som du sett?
Det största misstaget som idrottsföräldrar gör är just detta – att de inte inser att de idrottande ungdomarna tillhör en annan målgrupp än de själva (troligen). Jag har träffat massor av unga hårt tränande killar och tjejer som har blivit tillsagda av sina föräldrar (och tränare) att de inte får dricka juice, inte ska äta bröd, inte äta nötter etc, vilket är helt galet.
Vill tacka Karin som tog sig tid att svara grundligt på våra frågor.
Karins hemsida hittar ni här

Vi hörs!

Stort tryck på målvakterna ikväll

Ikväll smäller det igen!

Match sex mellan Djurgården och Luleå.

En match där det ju är en väldigt stor press på två väldigt orutinerade målvakter, två målvakter som inte spelat ett SM-Slutspel förut. I en matchserie där det görs väldigt lite mål och minsta misstag kan fälla stora avgöranden.

Hittils i matchserien tycker jag Anders Nilsson och Mark Owuya både presterat på en bra och hög nivå ingen har varit bättre än den andre än så länge. Största misstaget har ju Anders Nilsson gjort. Där tror jag det var extrem tur för Luleå och Anders att Luleå vann match ett i alla fall. Annars tror jag Djurgården fått ett stort mentalt övertag på Anders och Luleå känt osäkerhet på sin målvakt.

Nu blev tavlan inte matchavgörande och fans, spelare och Anders själv kunde gå vidare och glömma den betydelselösa tavlan. Skönt för Anders och bra för Luleå.

Nu har ju dock Luleå det rätt tungt och som jag ser det större press än Djurgården, ska dom bli första lag någonsin att tappa en 3-0 ledning i matcher? Sen har ju Luleå fortfarande matchboll och en fördel i matchserien.

Som jag ser det har även Anders Nilsson en lite större press än mark Owuya, just för att Luleå ledde med 3-0, vem vill vara den målvakt som var med och tappade 3-0 i matcher?

Men som sagt lite tidigare, båda målvakterna spelar under en enorm press då varje misstag kan bli matchavgörande i en så målsnål serie som denna. Ska bli spännande att se vem som hanterar det bäst ikväll i en utsåld kokande glob!

Vi hörs!

onsdag 16 mars 2011

Tack Mark Owuya

Puh!

Vilken match, alltså slutspel och derbyn är inte alls bra för mitt arma hjärta, jag börjar ju bli gammal!

Men måste få säga det, jag har ju helt rätt hyllat Viktor Fasth under slutspelet. Men ikväll, är det en annan stockholms målvakt som ska hyllas.

Mark Owuya

Vilken match han gör, han inledning på tredje perioden var grym, han gjorde fyra fem grymma och antagligen matchavgörande räddningar. Han var helt otrolig! En dubbelräddning där i inledningen. Luleå sköt sex skott första minuten och alla sex var bra målchanser.

Foto: Daniel Pettersson
http://danielpettersson.com/
Tack Mark för en GRYM insats!

En sak till, Max Grindal fan kamma till dig, fast å andra sidan kammad frissa är väl hans starka sida. När ska han sluta tjata om Mika Zibanejads ålder, eller om att Djurgården låter honom spela i slutet eller någon annan junior. Vakna nu Max det har Djurgården gjort HELA säsongen.

Vi hörs!

Var ska PW hamna?

Länge sedan så dags för lite PW snack igen på bloggen.

Läser i Aftonbladet att tre klubbar är intresserade av honom Timrå, Luleå och Färjestad. Om det här stämmer alltså att det är dom tre klubbarna det handlar om, skulle jag om jag var Fredrik välja Färjestad. Utan att tveka. Kika på vad en viss Erik Granqvist gjort med Jonas Gustavsson och Henrik Karlsson för att nämna några.

Jag tycker ju fler klubbar borde vara intresserade av Fredrik som ju visade att han är en bra målvakt som klarar av elitseriehockey.

Men valet om jag var PW hade varit Färjestad och att få jobba med Erik Granqvist, som ju är en riktigt bra målvaktstränare. En målvaktstränare som inte lämnar något alls åt slumpen och har lyckats förfina massor av målvakter och hjälpt dom bli så bra dom kan.

Jag tycker också det vore spännande att se hur bra PW kan bli i sammarbete med Granqvist.

Inget ont om Timrå och Luleås målvaktstränare alls, som antagligen är minst lika bra som Erik, men jag tycker ändå det känns lockande och spännande med PW i Färjestad. Eller ja varför inte i Djurgården om nu Owuya sticker till NHL, och Ridderwall inte förlänger.

Vi hörs!

Proppmätta och krossade av hungrigt AIK

Som gammal målvakt, nuvarande målvaktstränare och målvaktsfantast är det ju omöjligt inte imponeras av och glädjas med Viktor Fasth! Vilken målvakt, det enda tråkiga är att det tagit så lång tid för honom komma till den stora sceenen så den stora publiken får njuta av hans spel.

Men alla mognar ju olika.

Det jag i den här kvartsfinalserien imponerats mest av är hur han alltid är på rätt plats i god tid och väldigt sällan behöver göra idioträddningar. Han är där pucken kommer och kan lugn och sansat ta den i magen. En målvaktstränares dröm.

Viktor har släppt in fyra mål på fyra matcher mot HV71. Mot seriesegrarna HV71, som gjorde mest mål i elitserien med 173 stycken det är 2,45 mål per match. Mot AIK när det gäller som mest har HV gjort 1,00 mål per match. Viktor Fasth har en räddningsprocent på 97,28 % vilket ju är sjukt bra.

Men som sagt Viktors lugn i målet och placeringsförmåga och hans sätt att röra sig lugnt och samlat men ändå alltid vara på plats och kunna göra dom enkla räddningarna.

Sen är ju Viktor inte den enda anledningen att AIK vunnit, men den största AIK anledningen då ju jag tycker HV trots att dom torskat fyra raka matcher varit det bättre laget. Eller bättre, men dom har haft mer puck skjutit fler skott och skapat flest chanser. Men ingen i HV har varit riktigt beredd att göra skitjobbet någon som ALLA i AIK gör hela tiden. HV har känts proppmätta och inte tillräckligt ödmjuka uppdraget.

Men ärligt om man på fyra matcher vinner skotten med 147 - 101 så ska man ju vinna den serien. Men HV har gjort bort sig och tyckt dom varit tillräckligt bra för att åka på en grilla mot ett krigande AIK som offrade allt för att vinna. Ett AIK med Viktor Fasth som sista utpost, en sista utpost som varit överlägsen HVs båda målvakter.

AIK går vidare helt rättvist!

Vi hörs!

tisdag 15 mars 2011

HV måste komma under skinnet på Fasth

Japp, snart dags för nedsläpp i AIK - HV71.

Måste match för HV, som ju spelat bättre och bättre för varje match men utan att få till det mot ett mycket bra AIK, med en Viktor Fasth i toppform längst bak.

Det ska bli roligt att se matchen, och se vad HV har för plan för att få till det mot Viktor. Mitt tips, som inte är vetenskap på något sätt. Men in med folk framför mål, skym Viktor stör honom få honom ur balans. Få till styrningar och jobba stenhårt på alla returer.

Skjut skotten ca 35 cm över isen intill stolparna eller uppe i kryssen. Det är ju dock allmän kännedom att dom ställena är svårast.

Jag tror det gäller för HV komma in under huden på Fasth idag, få honom ur balans. För dom måste inte bara vinna en match utan fyra raka. Då tror jag det är viktigt få ett psykologiskt övertag och komma in under skinnet på Fasth.

Nu ska jag skriva saker som jag är totalt emot, men som jag tror HV måste ta till. Kör över Fasth, slå med klubborna över handskarna, snacka med honom hela tiden. Försök få honom ta en utvisning.

Jag tror dock HV får svårt att lyckas då Viktor sätt sjukt säker och lugn ut, han har inte hetsat upp sig. Han hade tur som inte fick en femma när han spearade Laine i pungen. Men annars har han varit iskall, bara åkt därifrån och låtit HV spelarna snacka och hugga. Det är mer Viktor som vunnit den psykologiska kampen mot HV, som uttalar sig som att dom spelar mot en spelare. Att få HV att känna så är ju grymt mycket värt, om HV lägger så mycket fokus på en spelare så tror jag det är kört för HV redan ikväll...

Så hur går det ikväll?

Vi hörs!

Hur svårt är det vara hockeyjournalist

Sportjournalist och skriva om hockey?

Helt ärligt hur svårt verkar det vara?

Mats Wennerholm, Lars Anrell, Thomas Ros med flera. Skulle man följt deras tips den här säsongen hade man inte blivit rik, det är ju ett som är säkert!

Men dom vänder ju kappan efter vinden arton gånger per säsong, ena dagen ska Frölunda vinna SM-Guld nästa ska dom till kvalserien. Alla deras krönikor och varje gång dom tycker till är ju också dagen efter matcherna. Hur svårt är det?

Dom sticker sällan ut näsorna, och det är ju knappt dom vågar säga att AIK ska slå ut HV71, trots att inget lag någonsin vänt 0-3 i matcher.

Dom är bra med ord och att formulera sig, måste ha grymt förstående familjer då dom verkar resa en hel del. men ärligt så tror jag att i alla fall hälften av alla hockeysupportrar hade gjort jobbet minst lika bra.

Ofta ska dom ju också ge sig på att analysera och expertbedöma saker dom inte riktigt har full koll på, som tex målvaktsarbete, eller för den delen olika taktiska moment i hockeyn. Det roligaste är ju då dom EFTER matcher ska såga ett lags taktik... Hur svårt är det säga ett lag gjort, valt eller utfört sin taktik fel efter en match dom förlorat??

Nu under slutspelet är det ju extra roligt/irriterande läsa kvällstidningarna när "experterna" ska uttala sig, ja just det dagen efter om matcherna...

Självklart finns det undantag, jag gillar ju Marie Hallman som har en nyanserad syn och skriver på ett bra sätt. Leif Boork är också grym, fast han har ju lite mer bakgrund då...

Vi hörs!

måndag 14 mars 2011

Ett ansvar som inte diskuteras...

En sak som jag tror rätt många inte tänker på då det gäller att vara målvakt är att man faktiskt har ett lite större ansvar gemtemot laget än du har som utespelare.

Nej jag tänker inte på att om du gör ett misstag på en match kan det innebära en förlust, även om det är sant. Men det vet alla målvakter om, och någonstans innerst inne så gillar alla målvakter det faktumet att det varje kväll är en hårfin gräns mellan hjälte och syndabock. Gillar man inte det står man inte i mål.

Nej det jag tänker på är att du måste dyka upp på varje träning, du måste ge allt på varje träning. Om du inte gör det förstör du träningen för hela laget. För hur kul är det att träna med bara en målvakt? Eller ingen alls? Hur kul är det att avsluta alla övningar mot öppet mål eller ett sånt där nät man hänger in?

Just exakt, inte kul alls!

Så som målvakt får man inte ha dagar då man inte känner för att träna och bara struntar i att komma, eller sjukanmäler sig för att man inte har lust att träna. Det är ett ansvar man tar på sig när man blir målvakt. För som sagt, du förstör för väldigt många om du inte har lust eller orka träna.

Det samma gäller ju dom dagar man går dit men bara står där i målet och inte alls har lust, du kommer snabbt skapa stor irritation bland dina medspelare som kämpar på och vill ha det roliga i slutet av varje övning med tävlingen man mot man med målvakten.

Det här är något jag inte tror det tänkt på så ofta!





Vi hörs!

söndag 13 mars 2011

Inte lätt för en eventuell ny Djurgårds målvakt

Fans till Djurgården pratar och skriver mycket om att det måste värvas en ny målvakt till nästa säsong, att dom Djurgården har inte duger till nästa säsong.

Den målvakten som kommer in, om nu Djurgården värvar en eller två nya målvakter kommer dom ändå ha rätt stor press på sig att spela för jävla bra. I år har Mark Owuya 92,69 % och 2,18 mål/match på sina 32 matcher medans Stefan Ridderwall har 90,05 % och 2,80. Så ingen av målvakterna har dåliga siffror i år, men supportrarna är ändå jätte missnöjda med målvakterna. Att komma in och få bättre siffror än Owuya kommer ju inte alls vara lätt.

Jag tror att supportrarna dömer Mark på andra grunder än det han faktiskt har presterat. För att han har ju presterat riktigt bra i år, han har verkligen hjälpt Djurgården att ha chansen att vinna matcher. I ärlighetens namn har heller inte Djurgårdens försvarsspel varit efter instruktionsboken i år och målvakterna har fått mycket skott på sig i lägen där DJurgården haft pucken under full kontroll.

Vad det är fans och "experter" bedömer Mark efter vet jag faktiskt inte. Kanske ligger hans idol deltagande honom i fatet, fortfarande. Kanske att han är en avslappnad lugn kille som inte hetsar upp. Att folk tror han är oseriös och inte bryr sig, men det är ju absolut folk som inte pratat med Mark eller sett honom träna. Killen är precis lika seriös som alla andra elitidrottare om inte mer.

Visst har han en egen stil, men det har ju alla målvakter, och det är ju inte stilen som avgör hur bra målvakt du är utan hur många puckar du räddar. Eller?

Så om fansen tror och hoppas att en ny målvakt innebär ännu bättre placering eller slutspel nästa år, så ska dom nog tänka om. För det är få målvakter som kan komma in i Djurgården nästa år och hjälpa laget ännu bättre eller ge laget ännu mer chanser att vinna matcher.

Men så är det ju med hockey och fans, man har sina favoriter och dom är för alltid helonförklarade. Micke Tellqvist är en sådan för Djurgården. Micke är ju en grym målvakt en grymt bra kille och en Djurgårdare. En sån som fansen vill se i Djurgårdströjan till varje pris!

Jag skulle också gärna se Micke i Djurgården igen, men jag ser gärna att Mark och för den delen Stefan är kvar nästa säsong!


Foto: Daniel Pettersson
http://danielpettersson.com/


Vi hörs!