måndag 12 november 2012

Kort intervju med Djurgårdens Adam Reideborn

Djurgården har ju inte fått någon rolig start på Allsvenskan, antagligen sämre än dom själva trott och absolut vad jag trott. Men en kille som fått en väldigt bra start i sin nya klubb Djurgården. Nämnligen Adam Reideborn. Som jag fått svar på några små frågor av!

Du har spelat tre matcher och hållt två nollor. Känns det som du visat att du vill vara med och kriga om fler matcher?

Jag är verkligen inte nöjd med att bara fått stå 3 matcher än så länge, men det är inte mycketjag kan göra åt mer än att träna på ännu hårdare. Mitt mål är såklart att stå så många matcher som möjligt, så för mig gäller det att jag ska ta chanserna när jag får dom. Men jag är ganska nöjd med att vi har lyckats vinna 2 av de 3 matcherna jag har spelat, sen om jag håller nollan är inte lika viktigt för mig.

Jag tycker att i din första match och första nolla mot Karlskrona så släppte du en del okontrolerade returer och några farliga returer. Men mot Oskarshamn var det väldigt få "dåliga" returer. Något du jobbat med på träningarna och ihop med Anders?

Det håller jag med dig om, jag var inte alls speciellt nöjd med hur jag släppte ut många onödiga returer. Men jag tror inte att det handlade om nånting annat än nerver och kanske lite matchovana i den matchen. Jag tycker själv att jag har kunnat kontrollera pucken mycket bättre i både matchen mot Almtuna och nu senast mot Oskarshamn. Men det är klart att jag har försökt vara lite mer noggrann på träningarna med att styra ut puckar mot hörnet, och hålla dom jag kan.

Du såg också mer lugn och samlad ut mot Oskarshamn. Fanns det lite mer nerver i första matchen som inte var med på samma sätt nu?

Första matchen är alltid lite extra nervös, och speciellt nu när det var första matchen på ganska länge. Kändes som att jag tänkte lite för mycket i vissa situationer och inte fick flytet i spelet som jag ville, men det tror jag kommer mer och mer för varje match jag står. Har som sagt känts bättre och bättre hela tiden.

Hurdan är Chet Pickard som målvaktspartner? Kommer ni bra överens?

Jag tycker att det funkar hur bra som helst mellan oss. Vi jobbar stenhårt både på isen och i gymmet, så det känns som att vi verkligen gör varandra bättre för varje träning som går. Vi umgås mycket efter träningar och sådär också, så det är väldigt kul att ha Chet i laget. En bra kille.

Hur är det att ha fått in Murray och Landeskog i truppen?

Både Landeskog och Murray har varit oerhört viktiga för oss på många sätt. Det är två ledare vi fått både på isen och i omklädningsrummet. Och det känns lite som att alla i laget har höjt oss ett snäpp sen dom kom hit. Man vill ju alltid visa upp sig när det kommer så pass bra spelare till laget.

Känns det tryggt göra en blokering då Murray står framför dig på isen? :)

Haha det kan man verkligen säga! Finns ingen risk att någon kommer röra mig när Murray står och vaktar, då är det klart man känner sig trygg. Men jag känner mig säker överhuvudtaget när han är på isen, han jobbar bra framför målet med att ta bort spelare och täcker många skott. En stabil back helt enkelt.

Om utespelarna i Djurgården har underpresterat en del så tycker jag att deras två målvakter har varit riktigt bra och stabila. Visst Chet har släppt något billigt mål här och där. Men anledningen att dom märks och uppmärksammas så väldigt mycket är ju så klart för att Djurgården gör så väldigt få mål frammåt.

Jag tycker ju det blir skevt då man börjar skylla på målvakten då han släpper två mål per match i snitt. Man kan inte ha som krav att målvakten ska hålla nollan varje match för att lyckas vinna. Så i mina ögon ligger Djurgårdens problem mer i att man gör för lite mål.

Tackar Adam som tog sig tid att svara på mina frågor!

Vi hörs!