lördag 4 oktober 2014

Ha rätt mental inställning

En viktig sak som målvakt är att inte mentalt blockera sig själv eller sätta upp mentala spärrar på vad man kan klara av.Att tycka saker är svårt gör man självklart ibland. Men det gäller att inte säga eller känna att det inte går. Utan som att det är svårt och jag ska träna mer på det.

Att inte hitta ursäkter. Att säga saker som, det går inte, jag kan inte, jag har inte spelat hockey så länge, jag har inte tränat på det, det kommer inte underlätta för dig att klara av det du vill, eller ändra på det beteende du vill.

Säg att du vill ändra grundställningen lite, men du hela tiden intalar dig att men jag har ju haft min grundställning så länge och vant mig vid den. Då kommer det ju bli svårt att ändra den då du intalar dig själv att det inte kommer gå. Eller att du vill hantera en viss situation på ett nytt sätt, men har inställningen att jag har ju gjort på det här sättet hela tiden. Eller att jag har ju inte spelat hockey så länge och ligger efter med teknikträningen. Mentala blockar.

Har du ursäkter för varför du inte ska klara det, är det klart du inte klarar det. Som jag skrev lite tidigare du får självklart tycka det är svårt. Bli frustrerad då du inte får till det. Men ha inställningen att du ska klara det, att du ska kämpa och att det går. Då kommer du ha mycket större chans att klara av det.

Se till ha den rätta mentala inställningen och tro på dig själv. Då ökar du chansen med en massa procent att du ska klara av förändringen eller förbättringen.

Vi hörs!