fredag 20 februari 2015

Var aktiv i OnePad och SMS

En sak jag uppmärksamt och efter ett snack med Färjestads målvaktstränare Jonathan Höjd och Färjestads J18 målvaktstränare Joa Hellsten tycker det är värt att skriva om. Vi pratade om SMS och OnePad. Dels att väldigt många av dom målvakter vi tränade och stötte på nästan sorterat bort OnePad ur sin verktygslåda av räddningar vilket vi tyckte var synd.

Men det vi pratade mest om, är hur OnePad och SMS ofta blir helt blockande ställningar. Vilket vi inte tycker dom behövde bli.

Att man helt enkelt ska träna på att vara mer aktiv med klubba och händer i SMS och OnePad. Många tycker till exempel att det kan vara svårt se pucken ordentligt om den hamnar nära i OnePad. Då får man ju se till att den inte hamnar där. Istället för att sätta sig i OnePad och göra sig stor, sträcka på sig och bli lite stel och orörlig, var aktiv med händer och klubba och se till få bort pucken som du gör i en butterfly till exempel.



Du kan ju attackera pucken och jobba med aktiva händer även i OnePad och SMS. Jag tycker du ska försöka göra det så ofta det går. För att få bättre returkontroll och för att vara mer rörlig. Två saker som ju är bra att få till som målvakt.

Så nästa gång du tränar dessa två ställningar/parader. Försök vara mer aktiv. Luta dig lite fram istället för att bli rak, stel och tryckt mot stolpen. Försök använda handskarna, plocka pucken eller stöt bort den. Är det låga skott försök få iväg den med klubban som du gör i butterfly på vinkelskott. Utveckla ditt spel i OnePad och SMS.

Vi hörs!