lördag 30 augusti 2014

Issäsongen har börjat komma igång

Säsongen börjar komma igång på allvar nu. Fysen byts ut mot ispass. Ny utrustning ska köras in. Känslan ska hittas igen. En rolig tid för mig som målvaktstränare. Mycket gnuggande, mycket samtalande, mycket nötande. Eller ja jag tycker ju i och för sig hela säsongen är lika rolig. Men det är roligt och skönt vara på is igen.

Har kört med Trångsund idag, och hittat vinklar, nött inbrytningar och teknik. Haft ett riktigt roligt pass med mycket filmande och diskuterande.

När ni kör målvaktsträning, tycker jag det är viktigt att du diskuterar med målvaktstränaren. Ha egna idéer och tankar kring ditt spel. Jag som målvaktstränare kan hjälpa dig ha idéer och tankar kring ditt spel.  Men det är du som ska spela, det är för dig det ska kännas bra och rätt.

Nu på försäsongen har du chansen ändra på detaljer i din grundställning, hur du håller handskarna, hur du hålla klubban. Sånt som kan vara knepigt ändra under säsongen. Se också till att hitta dina vinklar. Hur länge kunde du sitta kvar i onepad vid en inbrytning innan du måste röra dig. Hitta samtidigt känslan att inte lämna första stolpen för tidigt.

Som sagt, nu är tiden då du ska hitta tillbaka till ditt spel och göra dom ändringar du känner att du behöver för att bli en ännu bättre målvakt. Så passa på nu, fundera kring ditt spel. Är det något du vill ändra på? Snacka då med din målvaktstränare så du får hjälp med tips och idéer. Det är ju det vi finns där för, hjälpa dig med ditt spel. Ihop med dig.

Vi hörs!