onsdag 16 januari 2013

Tävling ihop med Sporteopathy

En ny spännande och rolig tävling i bloggen idag! Det är Sporteopathy som är med och sponsrar en tävling speciellt för målvakter. Du som deltar ska vara 15 eller äldre och vara målvakt på elitnivå.

Jag har ju skrivit massor av gånger om kosten inom idrotten. Alla har en åsikt om vad man ska äta och inte äta. Men frågan som många idrottare ställer sig är vad som är rätt för just mig. Ska jag verkligen äta samma som utövare av en annan sport. Hur får jag de resultat jag behöver för att nå mina mål och resultat. Där är jag ju inte tillräckligt kunnig för att hjälpa er. Men detta fokuserar företaget Sporteopathy på.

Sporteopathy har egna terapeuter som med stor noggrannhet och in i minsta detalj analyserar en idrottsman och letar efter brister, obalanser och förgiftningar som kan hindra den optimala prestationen. sen sätter de ihop ett helt individuellt näringsprogram med kostråd, mental träning och om det finns obalanser sätter de också ihop ett helt individuellt portionsdoserat program med näringstillskott som matchar målen hos den enskilde idrottaren.

Jag och Sporteopathy har tillsammans tagit fram ett program för just Hockeymålvakter och vad de behöver fokusera på.

Där fokus koncentrerar sig mer på rörlighet, snabbhet, kvickare beslut, ökad prestation, långa statiska rörelser m.m.

Näringstillskotten är ekologiska och minutiöst kontrollerade och helt fria från alla typer av dopingklassade preparat.

Nu har jag glädjen att lotta ut fem stycken hälsoanalyser (värde 2500kr) till mina läsare.


Vi börjar med en gemensam hälsogenomgång och sen går Johanna och Sandra igenom analysen hos var och en. De gör kroppsscanning, kollar skadehistorik, blodtryck, syresättning gör iris-, ansikts-, kropps- och tungdiagnostik mm.

De viktigaste sakerna dom hittar får ni reda på direkt. Sen gör de analysen lite djupare och skickar sina rekommendationer via mail ett par dagar senare. Om Johanna och Sandra anser att det finns seriösa obalanser kommer de att föreslå personen att genomgå deras program.

För att vara med och tävla ska ni gå in och gilla Sporteopathys Facebooksida som ni hittar här. Samt kommentera det här inlägget. Lämna erat namn och en mailadress där jag kan nå er.

Tävlingen pågår i en vecka tills Onsdag den 23/1 tills 20.00

Sen kommer Sporteopathy höra av sig till dom som vunnit och boka in tider för mötet. Sporteopathy finns i Stockholm på St. Eriksgatan, så det är där ni kommer träffa Johanna från sporteopathy.

Tackar Johanna på Sporteopathys som är med och sponsrar denna tävling!

Vi hörs!

måndag 14 januari 2013

Intervju med Västerås Lars Johansson

När jag följt Hockeyallsvenskan lite mer nogrant ett tag nu, så har jag ju fått se en hel del målvakter jag inte sett förut. En som jag gillar är Västerås Lars Johansson. En lugn, placeringssäker målvakt som gjorde en grymt bra match då jag såg honom spela mot Djurgården på hovet. Tyvärr.

Du gör din andra säsong i Västerås och den femte i Hockeyallsvenskan efter att ha kommit från Mora. Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

En lugn och positionssäker målvakt. Försöker täcka av så mycket som möjligt.

Vad är dina styrkor som målvakt?

Positionsspelet och bra kommunikation med utespelarna

Hur mycket jobbar du ihop med målvaktstränare i Västerås? Har du utvecklat eller förändrat något i ditt spel sen du kom från Mora? I och med att du fick en ny mv-tränare?

Han brukar vara med varje ispass och ca 2-3 ggr i veckan brukar vi gå ut 30 min innan och köra teknik. Vi brukar också gå igenom matcherna med videoanalys. Det har blivit mer teknikträning (sms, vinklar etc.) och jag tycker jag spelar mer som en butterfly-mv nu än tidigare.

Vad har det betytt för Västerås att få in Patrik Berglund och Mikael Backlund i truppen? På och utanför isen?

Det betydde väldigt mycket med två klasspelare som dominerade både på match och träning. Dom höjde kvaliten och hade en stor pondus på isen. Dom är två trevliga grabbar som bidrog med en skön stämning i laget. Man lyssnade lite extra när någon av dem tog ton i omklädningsrummet.

Har du som målvakt nytta av att träna med en sniper som Patrik Berglund? Märks det skillnad på avsluten även under "vanliga" övningar på träning?

Ja absolut, det får ju en själv att höja sig. Ja det tycker jag, det är oftast lite snabbare och mer välplacerade skott när Bulan eller Backlund skjuter.

Du är inne på din sjätte säsong i Allsvenskan och har gjort tio elitseriematcher. Känns det lockande ta ett steg upp och prova på Elitserien igen? Har det funnits erbjudanden från lag i Elitserien?

Självklart, det är just nu det stora målet. Nej det har varit lite dåligt med det...

Jobbar du något med en mentalcoach/rådgivare?

Nej det gör jag inte, men frågan har kommit upp nu under säsongen så får se om det blir något.

På försäsongen, hur jobbar du med din fys? Ihop med laget, på egen hand eller med mv-tränaren? Vad lägger du mest fokus på?

I Västerås har vi 3 gemensamma pass med laget i veckan som jag är med på och sen kör vi individuellt resten. Styrka har vi kört själva efter individuella scheman i samråd med fystränaren och även våran mv-tränare. I år hade vi målvakter även gymnastik 1-2 gånger i veckan. Det jag kört mycket denna säsong är smidighet och jag har dragit ner en del på tunga vikter och kör mer explosivt med lättare vikter eller bara kroppen. Sen blir det även fokus på bålen.

Hur lägger du upp fysen under säsongen för att underhålla kroppen och få den att hålla en hel säsong.

Vi har gemensam fys innan träningar ca 2 ggr i veckan med en 3-4 övningar för hela kroppen. Sen blir det att man kör lite mage och ryggövningar några gånger i veckan. I år har jag lagt mest fokus på stretch.

Vilken forward är bästa avslutaren och jobbigast att möta i Allsvenskan?

Evan McGrath är lurig, även Daniel Hermansson som har ett riktigt bra skott.

Jag tycker ju det är lite konstigt Lasse inte fått några erbjudanden från Elitserien, men jag har sjukt svårt att tro att det ska fortsätta så efter denna säsongen. Då jag tycker Lasse spelat riktigt bra i dom fyra matcher jag sett honom i, i alla fall.

Tackar Lasse som tog sig tid svara på mina frågor!

Vi hörs!