onsdag 1 juli 2020

Tävling ihop med Kim Martin Goalie Academy

Jag såg bilder på kepsar som Kim Martin Hasson säljer för sitt företag. Riktigt snygga och jag tyckte ju att dessa bör vi tävla ut i min numer rätt vilande blogg. Kim var med på idéen om jag skrev lite om hennes målvakts Camp Kim Martin Goalie Academy. Vilket jag gladligen gör.

Så för att vara med i tävlingen krävs rätt svar på två frågor som Kim själv kommit på. Kommer flera rätta svar in så lottar jag ut vinnarna. För två personer kommer vinna en keps var!

Frågorna är:

1. Hur många OS har Kim deltagit i?

2. Vilken är Kims moderklubb?

Svara med en kommentar till detta inlägg, då alla kommentarer måste godkännas innan dom publiceras kommer ingen kunna se ditt svar. Skriv din mailadress i svaret så jag kan kontakta dig och få din adress så kepsen kan skickas!

Tävlingen pågår tills den 10/7, då jag meddelar vem vinnaren är :)



Här nedan kan ni läsa om Kims camp, Kim Martin Goalie Academy.

När och varför började du som målvaktstränare? Var det en självklarhet redan då du själv spelade att du skulle bli målvaktstränare då du la plocken på hyllan?

Jag startade mitt företag 2014. Jag kände att jag kom till slutet av min karriär och jag visste att jag ville bli målvaktstränare när jag hade lagt av. Efter VM 2015 la jag skridskorna på hyllan. Jag ville ge tillbaka den erfarenhet jag hade fått med mig och kunskapen från alla duktiga målvaktstränare jag har jobbat med!

Är det en specifik målvaktscamp eller en hockeycamp för både målvakter och utespelare?

Det är en specifik målvaktsskola för både tjejer och killar i alla åldrar där jag fördelar upp dom i äldre och yngre. Samt att v27 har jag ett elit läger. I år kommer tex Ebba Svensson Träff u18 landslagsmålvakt, samt Emma Söderberg som spelar college hockey nu, samt blev bästa målvakt på u18 mv och har spelat med damkronorna. Min man kör även ett skills pass om dagen med alla skyttarna, så man kan säga att det är lite för utespelare också 🙂


Driver du den i egen regi eller med hjälp av Linköping?

Egen regi men det är i samarbete med LHC.

När är och vart är campen?

V27 och v28 i Linköping

Beskriv hur dagarna på Kim Martin Hockey Academy ser ut?

Det är lite olika för grupperna. Men generellt 2 ispass och 2 fys eller 1 fys och 1 teori pass per dag. Kör från ca 8 till 15 på dagarna. Sen är man ledig 🙂 blir en del video också! Mycket video för elitgruppen. Alla får en t-shirt, lunch och frukt. Sen finns det även att köpa ifrån min klädeskollektion. De flesta sover på Scandic där jag även har en kod som gör det lite billigare.

Vilka är dina styrkor som målvaktstränare?

Mina styrkor är framförallt erfarenheter och kunskapen genom alla år på elitnivå. Både nationellt och internationellt. Jag är född i en målvaktsfamilj där pappa Flemming är mv tränare för Hammarby och min bror Kristoffer för Frölunda. Det är viktigt för mig att få alla till att ha roligt och känna att de blir sedda. Viktigt också att inte vara för många på isen samtidigt och att ha många tränare för att målvakterna ska kunna få feedback.

Här är Kim inne på exakt det ja gsjälv tycker är så viktigt på målvaktsträning, att bli sedd få feedback! Att inte pressa ut så många målvakter som får plats på isen, utan att vara så många så att målvaktstränaren/tränarna hinner prata och se alla målvakter på varje pass.

Ordet är fritt Kim, varför ska man välja din camp?

Jag skulle säga att målvakterna som kommer på mitt läger har roligt och vi tar hand om målvakterna på ett bra sätt. Vi får bra betyg av både målvakter och föräldrar. Många målvakter kommer tillbaka år efter år och i år är det flest någonsin som anmält sig. 58 st av 60. Hade varit fullt om skador inte hade uppkommit. Självklart har vi inte bara roligt utan vi lär oss mycket 🙂

Har Kim Martin varit nära en comeback som spelare?

Comeback nej 🙂

Vad är ditt bästa minne från din karriär?

Bästa minne är Os silvret 2006

Vem är den bästa spelare du spelat med och mot?

Med maria Rooth och mot Marie-Philip Poulin

Vi hörs!