onsdag 12 mars 2014

Ta ansvar för din spelidé och tekinik

Jag har ju pratat om att ta eget ansvar förut. Men det gällde ju eget ansvar på lagträningar och sommarträningen. Men jag tycker det gäller då du har målvaktstränare också. Att du måste ta eget ansvar kring din utveckling då med.

Att du har tankar och idéer, att du vet om vad du är bra och mindre bra på. I vilka lägen du har problem under matcherna. Finns det lägen och situationer då du släpper mer mål än vid andra situationer. Har du problem hitta rätt i vinklarna, är frilägen jobbiga eller har du svårt hitta pucken i skymda lägen.

Har du en målvaktstränare som ser alla dina matcher så kommer ju han eller hon ha en bra uppfattning om ditt spel. Men har du en målvaktstränare som inte ser dina matcher och kanske bara ser dig på målvaktsträningarna så måste du hjälpa till och ha egna tankar och önskemål.



Visst kan en målvaktstränare alltid lägga upp ett ispass där du nöter teknik och situationer. Men för att du ska få ut max av din målvaktstränare så måste du vara aktiv i samarbetet. Ha egna idéer och synpunkter. Veta om vad du behöver träna på och inte bara göra allt målvaktstränaren säger. Tycker du något känns fel så säg det, känns det bra så säg det också. Det blir så otroligt mycket lättare att jobba med dig då och du kommer få ut mycket mer av samarbetet.



Det blir också väldigt mycket roligare samarbete om du och målvaktstränaren har en dialog.

En annan sak är ju att det är du som står i mål, det är du som ska stå på matcherna och ge ditt lag en chans att vinna. Det är du som ska jobba med teknikerna och paraderna ni nöter på målvaktsträningarna. Då är det ju väldigt viktigt du är delaktig i din egen spelidé och hur du ska spela och lösa situationerna på isen. Jag som målvaktstränare kan ha en idé hur du ska jobba i olika situationer. Men det är du som ska jobba i dom, tycker du det känns fel eller att du vill använda en annan parad eller räddning så måste du säga det. Då nöter vi den i det läget istället. För din målvaktstränare är inte facit. Han eller hon kan dock hjälpa dig bli en bättre målvakt med dina förutsättningar!

Så var inte rädd att ifrågasätta din målvaktstränare eller diskutera med honom eller henne. Det kan alla bra målvaktstränare ta och dom allra flesta gillar det nog också och tycker det blir ännu roligare att jobba med dig. Jag vet ju att jag har som roligast då jag har en dialog med målvakten jag jobbar med, han eller hon får gärna ha egna och andra åsikter än mig. Då kommer arbetet bli ännu bättre!

Vi hörs!