tisdag 6 december 2016

Blicken och spelsinne

Att ha blicken med sig är ju så klart viktigt. Att se pucken är ju liksom lite a och o för att kunna rädda den. Men blicken på pucken är ju inte allt. Du måste också ha blicken där pucken inte är ibland. För att kunna läsa av spelet, se vilka möjligheter som finns vara förberedd. Slippa få överraskningar om det kommer en pass, ett inspel.

Så blicken på pucken är a och o, men lås inte blicken på pucken. Ha med dig huvudet och vrid på det för att hitta potentiella hot och faror innan dom uppstår. Här kommer ju ett bra spelsinne in i bilden, veta vart du ska titta och vad du ska leta efter. Ett tips här är ju att du tittar på mycket hockey, på tv samt dom matcher du inte står i mål. På så sätt lär du dig spelet hockey, får spelsinne och lär dig läsa spelet.

Har du bra blick, vrider på huvudet och har koll på spelet. Har bra spelsinne, som underlättar att läsa spelet och vara förberedd. Dom här sakerna gör ju att du vinner tid. Vinner du tid har du längre tid på dig att komma i rätt position och bli square mot pucken och på så sätt täcka så mycket nät du kan.

Har du en bra blick och vrider mycket på huvudet ger du ju dig själv chansen att få ett bra spelsinne och att läsa spelet. Bra grejor, som underlättar att rädda puckar!

Vi hörs!