lördag 15 september 2012

Tävling ihop med hockeyfreak.se

Tro det eller ej, men det är dags för ytterligare en tävling!

Den här gången ihop med Hockeyfreak.se. Där ni kan vinna två valfria Mc Farlane Figurer som ni väljer på deras hemsida.

http://www.hockeyfreak.se/

Tävlingen är riktigt enkel denna gång! Det enda som behöver göras är att kommentera inlägget och lämna ditt namn och en mailadress där jag kan nå dig om du vinner. Så enkelt det kan bli ju!

http://www.hockeyfreak.se/

Så lämna en kommentar nu så kan du få gå in på http://www.hockeyfreak.se/ och välja ut två figurer som ska pryda din bokhylla! Inte illa alls ju!

Hockeyfreak.se säljer ju även NHL souvernirer och Hockeykort. Så det är absolut värt att besöka deras hemsida!!

Tävlingen pågår tills måndag den 17:e september 18.00!

Vi hörs!

Bra målvaktsträning och hur jag brukar planera träningarna

Målvaktsträning!

När får man målvaktsträning egentligen? Är det bara vid föreningen/lagets speciella målvaktsträning ihop med målvaktstränaren?

Nej det är det ju verkligen inte!

All träning du gör är ju målvaktsträning för syftet med den är ju att du ska bli en bättre målvakt. Vare sig det är fys, is, teori eller vad du nu gör. Det gäller för dig som målvakt att anpassa träningen så den ger så mycket det kan för dig!

På lagets träningar kan du göra massa saker för att få träna det just du behöver. Känner du att du har problem med en viss typ av avslut så kan du be resten av laget att skjuta just där. Be tränaren att alltid lägga till skymmare och returtagare på övningarna. Något som är enkelt, det räcker ju att den som just tagit avslut stannar framför mål och jobbar för att skymma dig och trycka in returer.

Så fundera själv hur du kan få till träningarna så bra som möjligt. Prata med tränaren och fråga om han behöver hjälp med idéer på övningar. Eller kom med egna förslag.

Men självklart är den målvaktsträning som ger mest för just målvakterna just målvaktsträningarna! Där en målvaktstränare planerar ett pass bara för just målvakterna!

När jag planerar målvaktsträning försöker jag alltid att ha ett tema för just det passet. Så att övningarna klickar i varandra och vi tränar samma "sak" hela passet. Tex ett pass där vi tränar på att blocka och komma rätt, eller där vi tränar på räddningar i ytterlägen, eller på att komma in till stolpen på bästa sät.

Sen bygger jag på övningarna så dom blir svårare och svårare. Samt mer och mer matchlika ju längre passet går. Tidigare har jag försökt få 10-15 minuter för uppvärmining utan puckar men det ska jag börja förlänga lite till i alla fall 15-20 minuter med olika skridskoövningar. Utan bra skridskoteknik så spelar det ju liksom ingen roll hur bra du är på att rädda pucken. Om du aldrig riktigt är där pucken är.

Så jag börjar med en enkel övning, med skott där målvakterna får träna och testa tekniken. Självklart spelar vi klart pucken. Sen bygger jag på, med passar, mer förflyttningar, svårare skott. Om det finns skyttar så det räcker en skymmare och returtagare.

Ibland är det ju svårt få till bra returer, då kan jag jobba med fixerade returer. Att jag placerar en puck där jag vill att målvakten ska jobba på returen. Det är ju inte alltid matchlikt, då det kan bli att du jobbar på den färdiga returen trots att den är i annan riktning än den riktiga returen gick. Men då är det ju för att jag vill nöta in en viss teknik, en viss förflyttning. Samt vara säker på det blir retur varje gång.

Det viktigaste på målvaktsträningen, eller i alla fall något viktigt är ju att få skyttarna att förstå varför dom är där. Inte för att sätta den ribba in i krysset varje gång nödvändigtvis. Ibland kanske dom bara ska skjuta myror på tådelen av benskyddet, eller hårda skott i magen för målvakten ska träna just det. Får man bra skyttar och får dom att förstå varför dom är där får man otroligt bra förutsättningar fär bra målvaktsträning.

Om skyttarna sen är uppmärksamma och hänger med så kommer dom absolut få en hel del bra tips på hur man ska skjuta för att göra mål. Bara ett tips till er utespelare som läser. Ni får ju också extremt bra skotträning då ni får skjuta en hel del skott på en målvaktsträningen.

Vad tycker ni målvakter är roligast på målvaktsträningen? Hur vill ni ha för upplägg på träningarna?

Hur gör ni målvaktstränare för att få till bra träningar?

Vi hörs!

fredag 14 september 2012

Tävlingen med Supportersplace avslutad och vinnaren dragen

Nu är tävlingen om valfri keps ihop med Supportersplace avslutad och vinnaren dragen! Ni var 43 stycken som anmälde er och vill tacka alla som ville vara med!

 
http://www.supportersplace.com/se/
Jag använda samma slumpgenerator som vanligt. Som ni hittar här. Drog ett nummer mellan 1 och 43 och fick som ni ser nedan nummer 5.


Kommentar 5 lämnades av Robin Rofhök som vinner en valfri keps från Supportersplaces hemsida!

Grattis till Robin!

Vi hörs!

tisdag 11 september 2012

Att finnas där stötta och diskutera

Jag fick ett mail av en hockeymamma här om dagen. Där hon undrade hur hon kunde peppa sin son som var målvakt. Hur hon kunde få honom att få bra självförtroende.

En intressant och bra fråga tycker jag!

Nu är jag ju ingen mentalcoach eller psykolog. Men jag har ju spelat hockey själv, och tränat och träffat en massa målvakter.

Jag tror ju på att vara ärlig med sitt barn. Har han gjort en tavla så ska man inte släta över den eller låtsas som det inte var en tavla. Han vet ju att det var det. Prata om det, fråga hur det kändes. Låt honomberätta hur det kändes vad han tänkte.

Fråga honom hur han borde ha gjort i den situationen. Låt honom få analysera misstaget och hitta egna lösningar på hur han skulle ha agerat. Du behöver ju inte vara målvaktstränare för det. Låt honom själv komma på lösningarna.

Det du kan vara beredd med är några situationer i matchen där han gjorde bra saker och prata om dom också. Låt honom analysera varför det blev så bra just då.

Prata om det som gick galet men lägg inte någon jättestor vikt vid det. Oftast har man ju som målvakt gjort fler bra saker än dåliga, något du kan få honom att förstå och lägga mer vikt vid.

En sak som jag tycker är exra viktig här är ju att bara prata om dessa saker om ditt barn själv vill. Om han tar upp det och vill prata. Inget jag tycker man ska tvinga fram. Vill han inte prata, så gör inte det.

Sen är det ju bara peppa, stötta och finnas där som i alla andra tillfällen.

Men som sagt jag tror ju på att vara ärlig. Visst det var en tavla du gjorde ett misstag. Det gör vi alla, och det kommer hända fler gånger. Men hur ska du göra för att inte göra samma misstag igen?

Så tycker jag man hanterar det! Vad tycker du? Hur gör du?

Vi hörs!

måndag 10 september 2012

Tävla om en NHL keps ihop med Supportersplace

Dags för en ny tävling denna gång ihop med Supportersplace. I tävlingen kan du vinna en valfri keps ur deras sortiment.

http://www.supportersplace.com/se/

För att delta i tävlingen måste du gå in på Supportersplaces Facebooksida och gilla den. Sidan hittar du här. Sen lämna en kommentar här i bloggen och säg att du har gillat sidan, och lämna en mailadress till dig så jag kan få tag i dig om du vinner.

Jag kommer sedan att lotta ut vinnaren bland er som lämnat kommentarer och gillat Supportersplace Facebooksida.

Tävlingen pågår från och med idag och fem dagar tills fredag den 14/9 17.00.

Lycka till!

Vi hörs!

http://www.supportersplace.com/se/

Vinnarna i tävlingen med Pro Hockey!

Har nu dragit vinnarna i tävlingen ihop med Pro Hockey!! Vinnaren av ett års prenumerationen av tidningen blev Simon Lindström.

Jag numrerade alla kommentarer i den ordningen dom kom in, sen hade 12 personer missuppfattat lite och lämnat kontaktuppgifter på Pro Hockeys Facebooksida dom fick också vara med. Jag gav kommentarerna nummer från 1 till 52. 40 kommentarer i inlägget och 12 på Facebooksidan.

Nummer 40 vann prenumerationen som ni ser här nedan. Dragningen gjorde jag på samma sida som alltid. Den hittar ni här. Nummer 40 som alltså var sista kommentaren på inlägget i bloggen.


Väskorna drogs som nedan.


Nummer 8 som var Martin Rönnqvist och nummer 39 som var Joacim Löfgren.

Grattis till dom tre vinnarna, Simon, Martin och Joacim!! Jag kommer maila er och ber om era adresser så Pro Hockey kan skicka ut era priser!

Tackar Pro Hockey som ville vara med och sponsra en tävling! Riktigt roligt!

Vi hörs!