fredag 1 februari 2013

Grattis till Tommy Salo

Idag vill bloggen passa på att gratulera en av dom största och bästa målvakter vi producerat i Sverige. Tommy Salo som fyller 42 år!

Salo som vunnit både VM och OS guld med Tre Kronor. Samt två VM silver och 4 brons. Vilket jag har svårt att tro någon svensk målvakt bräcker! Så sannerligen en av våra största!

 
 
 
 
Stort GRATTIS på din dag Tommy!

Vi hörs!

onsdag 30 januari 2013

En back ska INTE

Stefan Ladhe skrev en riktigt bra sak på sin blogg här omd agen, eller flera bra saker.

  • En back ska INTE skymma egen målvakt. Då han tar sig upp i skottlinjen är det hans uppgift att    bli träffad, annars ska han inte dit!

  • En back ska INTE sträcka fram klubban och tro att han kan blockera skottet med den. Det blir ofta styrningar in i eget mål!

  • En back ska INTE tackla, knuffa, styra in motspelare mot egen målvakt. Stor skaderisk på egen målvakt!

  • En back ska INTE markera en motspelare genom att stå bredvid honom framför målvakten. Då blir motståndarens skymning dubbelt så effektiv och man gör mer skada än nytta.

  • En back ska INTE jaga puck och försöka slå undan returer framför kassen då det finns motståndare i närheten. Ta bort deras klubbor i första hand!

  • En back ska INTE åka mot sin målvakt som står med pucken på klubbladet. Han ska göra sig spelbar istället för att kunna få en passning. Risk för missförstånd och billiga mål är annars stor.

  • Så ni som spelar backar och är inne här och tjuvläser ;) ta till er. Riktigt bra info där! I övrigt håller jag med Ladhe om att inte använda INTE så ofta utan träna på och lär ut saker man ska göra istället för att tjata om det man inte ska göra.

    Men dessa inten är viktiga och riktigt bra!

    Om ni missat Ladhes blogg så in och läs här.