måndag 23 januari 2017

Är vi målvaktstränare ovilliga till förändring?

Hur öppna är vi målvaktstränare?

Väldigt öppna skulle jag säga. Speciellt då det gäller att dela med oss av erfarenheter, tanker och idéer. Vi hjälper mer än gärna varandra och våra målvakter. Vi bollar tankar och för öppna diskussioner på sociala medier. Vi delar gärna med oss till utespelare och coacher. Vilket ju i ärlighetens namn är lite kontraproduktivt. Men vi gör det som är bäst för våra målvakter OCH våra lag.

Men.

Ett ställe där jag kan uppleva att vi och jag själv kanske är lite mindre öppna. Är då det gäller förändringar för våra målvakter, vare sig det gäller regler, utrustning eller andra sorters förändring.

Vi är snabba på att slå ifrån oss då det kommer på tal att minska utrustningen för målvakter. Ja, men då borde ju utespelarna träna mer på att göra mål. Ja sant. Men det ena behöver ju inte utesluta det andra.

Ja men skydden måste ju skydda. Ja självklart, jag tror ingen vill ta tillbaka skydden som Ken Dyden spelade i.

Göra målvakten tacklingsbar utanför målgården då han har pucken. Oj het potatis. Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Visst det kan absolut innebära fler skadade målvakter. Men samtidigt så vet ju målvakterna vad dom utsätter sig för om dom ska ut och spela pucken.

Införa trapezoidzon i Sverige. Men vadå? Vill du inte ha spelande målvakter utan bara puckstoppare (gäller även för frågan om att göra målvakter tacklingsbara). Jo det vill jag, men om det kan medföra att det blir lite lättare att få fast pucken i zon för anfallande lag kanske det kan vara något att tänka på. När det gäller att bli tacklad, och mindre spelande målvakter. Visst så blir det säkert. Men varför ska målvakten kunna vara ute i zon och spela pucken men inte kunna bli tacklad? Nej vi har inte skydd som är gjorde för det, men skydd har vi ju.

Som sagt jag vet inte hur jag står i alla dessa frågor?! Men vi kanske ska bli mer öppna för att diskutera saken. Vara öppna för förändringar. För vad vi målvakter och målvaktstränare ön tycker så gillar merparten av hockeypubliken att se mål, och det blir rätt få i hockey.

Så diskutera gärna frågorna här ovan i kommentarerna eller på facebooksidan. Men skippa dålig attityd samt "utespelarna måste träna på att göra mål". Det är ändå relevanta frågor tycker jag.

Vi hörs!