måndag 20 maj 2013

Jhonas Enroth kungen av Globen

VM-Guld!

Stort! Jävligt stort med tanke på hur spelet började i VM. Det såg inte bra ut. Förutom på en position i mål. Där Jhonas Enroth spelade stabilt, lugnt, tätt och otroligt bra!

Jag är imponerad över Jhonas spel i detta VM.

Han har spelat lugnt, stort och tätt. Varit otroligt positionssäker och när han varit ur position gjort dom stora räddningarna. Jag har inte sett Jhonas spela så här mycket sen han spelade i SSK, och jag är imponerad och gillar det spel Jhonas visar upp!

Han läser spelet bra och är tidigt på plats där han ska vara, gör många enkla räddningar just för att han har läst spelet och står rätt. Han kompenserar att han inte är 2 meter lång grymt bra genom att attackera pucken bra. Dock utan att bli fladdrig och yvig. Det är det som jag gillar så mycket med det jag sett under VM. Han attackerar pucken utan att komma fel och utan att behöva panikrädda returer.

Imponerande!

Det som också är riktigt roligt är ju hur Jhonas fått ett sent riktigt erkännande. Förra VM och det här har jag hört och läst en hel del kritiska röster. Inte för det sätt han spelar utan för att folk vill ha in andra målvakter eller att någon annan ska få chansen. Snacka om att visa att Per Mårts gjorde rätt val.

Jhonas åkte ju tidigt över till NHL efter två säsonger med SSK och "bara" en i Elitserien. Det blev tre säsonger i AHL innan han fick sitt envägskontrakt som backup till Ryan Miller i Buffalo. Där Jhonas har skött sysslan som backup lysande och levererat då han fått chansen att sepla.

Nu VM-Guld efter grymt bra spel av Jhonas genom hela turneringen. Han gjorde inte en dålig match inte en dålig period. Han har spelat oerhört bra hela turneringen.

Jag tycker Jhonas visat att han är en världsmålvakt!! Jag skulle tro att Jhonas mer förr än senare kommer vara förstamålvakt i ett NHL lag! Ska bli spännande att se om Buffalo vågar satsa fullt ut på Jhonas? Han är ju trots allt 8 år yngre än Ryan Miller. Ska Buffalo våga trjda Ryan för att satsa på Jhonas? Spännande!

Jhonas är ju också en skön och ödmjuk kille som förekommit i en hel del intervjuer här i bloggen. Han är den första NHL spelare jag fick en intervju med. Den hittar ni här. Där han pratar om hur han laddar upp inför match. Har även haft en sommarintevjer med Jhonas här. Sen fick han berätta om hur det var att ta steget från juniro till seniorhockey här.

Sen fick även Jhonas mamma Eva vara med och snacka om hur det är att vara målvaktsmamma här.

Vill avsluta med att säga:

GRATTIS Jhonas till VM-Guldet och till att du blev vald till VM:s bästa målvakt! Samt riktigt riktigt bra spel som jag njöt av varje match du stod! Tack!!

Vi hörs!