lördag 10 september 2016

Hur reagerar du på ett misslyckande?

Vi hade konferens med jobbet i veckan, där hade vi en föreläsare. Jag har sett honom förut och blivit inspirerad. Nu var han där och pratade igen, han kallar sig mental styrketränare. Han heter Olof Röhlander. Jag har intervjuat honom i bloggen förut, det hittar du här. Hans hemsida finns här.

Han sa en sak som fick mig att bli inspirerad till detta inlägg.Om man har försökt göra något och misslyckats, vad gör du av det då. Går du hem, och tänker "jaha det där gick inte" eller går du hem, kommer tillbaka nästa dag och tränar ännu hårdare? Lite av, ett misslyckande är inte ett misslyckande förrns du gett upp.

Om du spelar en match, ni förlorar och du gör en dålig match. Hur reagerar du på det? Samt, vad gör du åt det? För det kommer hända, antingen några gånger per säsong. Det behöver ju inte ens vara att du gjort en dålig match. Du kanske varit bra, men du gjorde ett misstag och det fick er att förlora. Det finns inte en målvakt som inte känner igen sig i det scenariot.

Men när det hänt vad gör du då?

Tjurar på kvällen och sen är det glömt? Tjurar en vecka? Bryr dig inte nämnvärt för utespelarna sög ju! Eller hur reagerar du? Vad gör du sen åt saken? Åker hem trycker en påse chips och spelar dataspel? Livet rullar på som vanligt?

Eller. Åker hem, analyserar vad som gick fel. Äter bra, sover ordentligt. Sen dagen efter är du ännu mer peppad på träning. Du nöter det läget eller lägena där det kändes svårt. Du brinner av revanschlusta och vill visa dig själv och andra att du inte knäckts.

Kan du reagera så vid misslyckanden, oavsett vad det gäller kommer ju dina misslyckanden göra dig bättre. Eller hur? Samma om du bommar ett prov i skolan, eller kommer dåligt förberedd till ett möte, om du accepterar det med ett "jaha" har du misslyckats men om du låter misslyckandet trigga dig, peppa dig och du ger dig fan på att det ska bli bättre nästa gång så växer du. Både som människa och målvakt eller i vilket sammanhang du inte bara rycker på axlarna åt ett misslyckande.

Så, hur reagerar du på en miss?

Vi hörs!