lördag 19 februari 2011

Larsson och Hadelöv vilar

Sitter och kikar på elitseriehockey, HV71 - AIK och Frölunda - Skelefteå.

Ser att i HV spelar inte Daniel Larsson utan Andreas Andersson får stå ikväll, som jag skrivit att jag tyckte det var läge för. Att låta Daniel vila efter många spelade matcher och även var med i LG Hockey Games, bra val av HV:s ledning. Låta Daniel vila lite kanske spela några mindre matcher i slutet och kanske träna lite extra fys och gnugga med målvaktstränaren och komma till slutspelet i bästa möjliga form.

Även Andreas Hadelöv fick vila till förmån för Joacim Eriksson, som dock hade en tung kväll med tre insläppta i första perioden vilket ledde till att Hadelöv kom in i andra. Men HV och Skelefteå är ju redan om inte så snudd på klara för slutspel och jag tycker det är vettigt låta målvakterna vila lite, som kommer stå under hög press både fysiskt och psykiskt under slutspelt.

I lagen dom möter ikväll AIK och Frölunda är ju läget det motsatta, deras två ettor måste stå och måste leverera, eftersom förluster ikväll gör att lagen hamnar än närmre en kvalserie. Där skulle jag vilja säga att Johan Holmqvist kan vara den mentalt bäst rustade med mer rutin av spel på absolut högsta nivå. Men både Viktor Fasth och Johan Holmqvist kommer behöva komma upp stort i ALLA matcher lagen har kvar att spela!

Vi hörs!

fredag 18 februari 2011

Behöver vi domare ens?

Kika på den här bilden.


Domaren tog videogranskning på det här målet. Om han måste ta granskning här, när kan dom då döma på egen hand? Han står helt oskymd fyra meter från situationen.

Jag tycker det är pinsamt och patetiskt!

Han kan inte stå bättre och kunde ändå inte, eller jag tror jag kan säga vågade ändå inte ta beslutet själv utan överlät det på videodomaren, jag tror ju ingen av bilderna videodomaren hade var bättre än den huvuddomaren har...

Fegt!

Ska det vara så? Behöver vi då ens domare?

Vi hörs!

Brist på känsla/spelförståelse gör att du lättare hamnar fel

En sak jag reflekterat på på sista tiden efter att ha jobbat med unga målvakter ute i föreningar och av att se på elitserien på tv, är att målvakter generellt verkar ha svårt med att attackera pucken lagom mycket. Att det är rätt ofta man attackerar lite för hårt och hamnar fel eller att man gör det för lite och hamnar fel.

Jag antar det är här delar av känslan jag pratat om tidigare som är så svår att förklara exakt vad det är kommer in och spelförståelse.

Men har du lite sämre känsla och spelförståelse är det lätt att attackera pucken lite för lite och hamna på mellanhand på ett backskott med folk framför mål. Så du inte kommer ut så pass att du är ivägen för en eventuell styrning, så om pucken tar på någon framför är du helt felplacerad.

Eller att du attackerar alldeles för hårt vid en två mot en, och är helt bortspelad om passen går fram. Där du kanske måste jobba lite längre in i målet.

Jag ser vid rätt många tillfällen på varje träning och matcher på tv att målvakterna hamnar fel inte på grund av att dom placerar sig fel, utan att dom attackerar pucken fel. Om ni såg Djurgården - HV igår 17/2, så gjorde Andreas Falk 2-3 efter 15 sekunder i tredje. Ett handledsskott från blå där Mark i mitt tycke blir kvar lite för långt in i mål, pucken går på Falk framför mål och ändrar riktning och Mark är helt chanslös. Hade han attackerat lite hårdare och kommit ut lite längre hade han haft större chans ta den styrningen. Nu menar jag inte Mark saknar känslan eller spelförståelsen, men det var ett bra exempel på att hamna lite fel.



Foto: Emma Nyström
http://emmaanystrom.blogg.se/

Just vid situationer med mycket folk framför mål tycker ju jag det är viktigt spela aggresivt, för är du för långt in och pucken ändrar riktning blir det grymt svårt att hänga med.

Men det här är ju något som är mycket svårt att lära ut, då det ju inte är samma svar vid varje läge. Det är det jag menar med känslan och spelförståelse. Är man för extrem i täcka blocka så tror jag man har lättare att hamna på mellanhand, både för långt in eller för långt ut i målet.

Vad säger ni, är jag rätt eller helt fel ute?

Vi hörs!

Läser Aftonbladet Målvaktstränar tankar?

För det här skrev jag ju om för länge sedan ;-)

Nu tror jag ju inte Pettersson-Wentzell är hela och enda förklaringen, men det är garanterat en stor del av förklaringen.

För om spelarna i Timrå känner att han kom in och har spelat bra och fått större tillit till sin m,ålvakt så kan dom koncentrera sig mer på anfallsspel dom kan spela lite mer avslappnat i egen zon, då dom litar på att målvakten räddar dom puckar han skall och några till.

Så nu vet ni vart ni läser knivskarpa analyser och viktiga sanningar först, jo hos Målvaktstränar tanakr! Så ta bort Aftonbladet som favorit och lägg till Målvaktstränar tankar! ;-)

Vi hörs!

Reflektioner DIF - HV

Tittade på Djurgården - HV71 5-3 igår.

En bra match för mig som Djurgårdare, där Mark Owuya återigen kommer upp stort och är bättre än Daniel Larsson på andra sidan isen.

Har inte hunnit läsa dagens tidningar ännu, men kan gissa att dom kommer slå upp Marcus Nilsons 2-0 mål som årets tavla av Daniel Larsson. Visst var det väl inte helt lyckat, men jag tycker Daniel tar rätt beslut men sen har han en del otur att pucken studsar rakt upp istället för bort från honom så att Mackan kan slå in den på tennis.

Men så är det ju när man som målvakt ska ut och rensa pcuken, minsta lilla miss så är det mål i baken. Så jag tycker Daniel tar rätt beslut men kanske inte utför det tillräckligt bra. Jag får en känsla av att Daniel spelar bra men inte är i sin bästa form just nu. Att det går lite tungt han gör en hel del bra räddningar igår men släpper fem. Nu är ju inte HV heller i bra form just nu, då är det svårt att glänsa som målvakt.

Men om jag går igenom alla fem målen igår, första skjuter Mika Hannula på en HV backs skridsko och in, andra är Mackans på tennis, tredje Kr¨ger lägger in den köksvägen, men där fastnar Larsson i egen back och hinner inte över, fjärde Andreas Homlqvist grymt bra backskott i PP femte är Niklas Falk i 5 mot 3, han får kliva in mitt i slottet och skjuter ett grymt bra skott. En Daniel Larsson i toppfrom tar säkert två kanske tre av målen igår. Men när det går tungt tar man lite fel beslut och är inte riktigt lika het.

Jag vidhåller att HV borde låta Daniel vila en match eller två och återhämta sig mentalt, så han kommer tillbaka i toppform innan slutspelet.


Foto: Emma Nyström
http://emmaanystrom.blogg.se/






















Jag kikade också på straffläggningen mellan Frölunda och AIK, där jag njöt åt Johan Holmqvists räddning på Rikard Gynges straff. Gynge som ju är en grym straffskytt med ett otroligt snabbt och hårt handledsskott som oftast sitter i målvaktens högra kryss.

Men igår hade Honken läst på sin läxa, han gick ned som på en knä och visade upp krysset för att sen resa upp sig lite och vara med med plocken högt och fick räddningen att se väldigt enkel ut. Vilket den ju var, tack vara att Honken läste av och väntade ut och lurade Gynge. En grymt bra räddning!

Sen vann ju AIK straffarna efter mål Av Sandberg och räddning av Fasth på Mattssons straff. Ser riktigt tungt ut för Frölunda just nu. Och hörni, jag läser i ngenstans att AIK:are tycker straffar är lotteri och dåligt och matcherna borde sluta oavgjort idag ;-)

Till sist känner jag att jag måste kommentera det här.

Ska inte skriva det jag tänker för dom orden lämpar sig inte i skrift, men jag undrar vem som vill ha uppmärksamhet och få stå i rampljuset? Vem är uppmärksamhetsapan? Vilken IDIOT! Krävs ingenting föär att jobba i radio?

Vi hörs!

onsdag 16 februari 2011

Varför jaga sensationer som inte finns?

Artikeln har inte med hockey att göra utan alpint, men jags kriver under på det Jon Olsson säger.

Journalister är i alldeles för stor utsträckning ute efter en klatchig titel på artikeln, några stora ord och det personliga misslyckandet.

Som målvakts intresserad så är jag ju van vid fenomenet. Supertabben avgjorde matchen, dundertavlan som fällde laget och så vidare. Nu snackar vi om en tavla då ett lag oftast förlorat med både två och tre puckar. Om en match i omgång 18 av 55. Det kanske inte är så avgörande.

Det är inget fokus på varför det blev som det blev, hur det kan bli så, eller vad som hände innan tavlan. Utan man vill åt att det var målvakten och bara målvakten som gjorde en supertabbe och som avgjorde matchen och fällde sitt eget lag.

Där är svart/vita världen. Men är inte hockey en lagsport? Där man vinner och förlorar som ett lag? Jag tycker det blir pinsamt då man ska jaga sensationella rubriker på inte sensationella nyheter.

Vill ni läsa en journalist som skriver om hockey och inte jobbar på det sättet ska ni läsa Marie Hallmans blogg. Skriver analyserande och inte alls överdrivet eller sensationellt!

Så du sportjournalist som läser här, förklara för mig varför det ska vara så individ-vridet. Varför så sensationellt? Varför jaga syndabockar? Varför inte bara rapportera det som hände?

Vi hörs!

Blandade intryck från derbyt

Derby igår!

2-1 till mitt Djurgården på straffar, 2 enkla 1 ska jag säga... Nej nu skojade jag! :-)

Ingen vidare match, men det den saknade i kvalite hade den i spänning, kämpa och tempo. Även om lagen inte alltid klarade av tempot.

Läser i aftonbladet idag att AIK hade kartlagt Mark Owuya in i minsta detalj och skulle få honom ur balans. Något Patrik Blomdahl försökte med. Lyckades väl sådär va. Mark va återigen bra och räddade två poäng till Djurgården. Kompensationsutvisning som Marcus Krüger fick i bytet efteråt då han enligt domare Andersson tacklar Viktor Fasth var en av dom sämsta jag sett.

Läser vidare att AIK rasar mot straffavgörandet som är som ett lotteri, lite lustigt att just Viktor Ahlström som missade en straff tycker det är lotteri. Han var en av spelarna som svarade då jag gjorde min undersökning om spelare och ledare tycker straffar är lotteri.

Då lät det så här:

Jag tycker inte det är ett lotteri utan vi utespelare måste bli bättre på att träna straffar gäller målvakter också

Jag antar det är svårare stå för det uttalandet då man just missat en straff själv...

Jag tycker ju som jag sagt tidigare inte alls straffar är något lotteri eller oärligt sätt att vinna en extrapoäng på. Kika på Skelefteå som vunnit sju extra poäng på straffar, ska det vara tur och lotteri då? Nej inte det minsta dom har Mikko Lehtonen, David Rundblad och Joakim Lindström som sätter en jävla massa straffar och Hadelöv/Eriksson som spika igen där bak. Kika på Djurgårdens straffar igår, tur? Nej mer otur dom inte satte alla tre då Mika Zibanejad sköt sin i ribban...

Så Mark Owuya kommer upp stort igen och räddar poäng åt Djurgården, denna gång vann han också duellen mot en av elitseriens bästa målvakter Viktor Fasth, som enligt dom flesta experter och supporters ska vara ljusår bättre än Mark. Detta trots att Mark har bättre statistik än Viktor både i räddningsprocent och insläppta per match...

Jag tycker Mark va grym igår! Visst ibland ser det farligt ut och känslan är att Mark inte riktigt vet vad han gör, men han räddar pucken och det ser likadant ut i varje match så antagligen har han full koll!

Slutligen tycker jag ju det var ett rättvist resultat, matchen var jämn och slutade 1-1, Djurgården var bättre i straffläggningen och vann den med 2-1. Så Djurgården får två välförtjänta poäng och AIK får nöja sig med en.

Vi hörs!

tisdag 15 februari 2011

Tommy Salo en av våra bästa

Tommy Salo.

Vad tänker du när du här det namnet?

Vitryssland OS 2002? Eller?

Själv tänker jag på en av Sveriges bästa målvakter genom tiderna, med ett OS-Guld, ett VM-Guld, 2 VM-Silver och fyra VM-Brons. En målvakt som alltid ställde upp i landslaget, och som alltid var riktigt bra! Tommy Salo har verkligen fått lida för ett misstag i en match, en match där hela svenska laget var uselt och det egentligen inte var Salos miss som sänkte oss. Men eftersom man vill ha en syndabock, och målvakten alltid är en lätt måltavla då...

Tommy Salo som sitt debutår i IHL 1995 blev bästa nykomling och bästa målvakt, sitt andra år 1996 blev han ligans MVP. Han har blivit uttagen i all-star team i NHL 2000. VM:s bästa målvakt två gånger 1997 och 1999. Tre gånger uttagen i VM:s All Star lag.

En grymt bra målvakt helt enkelt!

Visst han kanske höll på en säsong för länge, men det tar inte bort något av det han gjort. Han är en av våra bästa målvakter genom tiderna, som jag ju skrivit om förut! En målvakt som jag som sagt tycker ha fått ta alldeles för mycket skit, skit för att ett helt landslag fick en mental kollaps.

Tänk istället på hans VM guld då finalen avgjordes i bäst av två matcher, och han nollade FInland två matcher i rad och var en levande vägg. Sverige vann VM-Guld med sammanlagt 1-0. Där kan man säga att Tommy vann VM-guld åt Sverige!

Vi hörs!

Pettersson-Wentzell gjorde rätt

Med en liten del av facit i hand får jag ju lov att säga att Fredrik Pettersson-Wentzell gjorde helt rätt som gick till Timrå. Han har fått spela, och av det jag sett och läst gjort det bra. Timrå ligger just nu på slutspelsplats och jag tror ju Fredrik har en viss del i det.

I ett läge när det går lite tyngre för ett lag, att då få in en ny målvakt och sen börjar man vinna några matcher. Även om det inte är tack vare målvakten så kan en sån sak göra att laget spelar lite mindre krampaktigt. Om målvakten också spelar bra, och kanske bättre än dom tidigare så sprider det ju ett lugn i försvaret där man litar lite mer på sin målvakt och vågar anfalla mer.

Timrå tog ju också in energispelaren Carl Klingberg som jag också tycker var ett smart beslut. Alla lag behöver energispelare som bara trampar och kör. Igår mot Linköping gjorde han ett väldigt snyggt mål också, där han fintade bort en back och Norrena i samma dragning. Norrena tittade långt efter Klingberg efter målet, han blev grundlurad!

Men tillbaka till Pettersson-Wentzell. Han har ju i mina ögon gjort helt rätt, gick till Timrå och har fått spela jag är inte lika säker han hade fått spela i Södertälje där Pontus Sjögren spelat riktigt bra på slutet och hjälpt Södertälje vinna en massa matcher och där Rikku Helenius fick komma in och vann även han.

Som ung målvakt om du ska byta lag är det ju bra om du byter lag så du får spela mer än du gör i det lag du lämnar. Kan dock inte vara så vanligt man lämnar bänken i Allsvenskan och får spela i Elitserien. Men det är just vad Pettersson-Wentzell har gjort. Starkt gjort av honom och kul!

Vi hörs!

måndag 14 februari 2011

Sju snabba med Joacim Eriksson

Intervjuserien går vidare, nu med Skelefteås Joacim Eriksson

Håll till godo:

1. Vilket lag vinner grundserien?

jag tror Skellefteå.

2. Vilka lag hamnar i kvalserien?

Timrå och aik.

3. Vilket lag vinner sm-guld?

Skelefteå
4. Vem vinne
r poänligan i grundserien?

Joakim Lindström

5. Vem vinner slutspelats poängliga?

Joakim Lindström

6. Vilken spelare är årets komet i elitserien?

David Rundblad

7. Vilken spelare är viktigast för sitt lag i elitserien?

Daniel Larsson

Jag tackar Joacim som tog sig tid att svara på mina frågor.

Vi hörs!

Vad krävs för att bli så bra du kan

Vad är det som krävs för att nå yttersta toppen som målvakt idag? Vad för egenskaper är viktiga och vad är livsviktigt? Jag ska berätta vad jag tror är viktigt för att nå så långt du kan som målvakt. Sen finns det ju inget facit så klart. Jag kan inte säga gör du så här och så här kommer du till NHL. Men gör du rätt och är bra nog så ökar du ju chanserna!

Du måste ju självklart ha tallang, men jag tror inte nödvändigtvis tallang är den viktigaste komponenten fär att nå långt som målvakt. Du måste också vara beredd att offra andra saker för din hockey, du kommer inte kunna följa med på alla fester eller hänga ut sent på kvällarna. Du måste sova och äta ordentligt, komma väl förberedd till varje träning och varje match.

Du måste vara villig satsa lite extra, träna med ett extra lag, gå på alla målvaktsträningar. Gå på extra träningar i form av camper. Vara lyhörd och mottaglig för kritik och tips. Du måste också kunna tänka själv och märka då du kan göra saker bättre. Du måste vara träningsvillig, du kan inte komma sist och gå först. Du kanske måste komma extra tidigt och köra ett pass i gymmet och stanna efteråt och nöta butterflyförflyttningar och sen stanna och stretcha extra.

Du måste vara nogrann och seriös i det du gör för att kunna få reda på hur bra du kan bli och hur långt du kan nå. Är du värd att lägga ned den tid och det egagemang som krävs så har du bra möjlighet att få reda på hur bra just du kan bli. Du måste ha attityd och vilja visa och vilja bli så bra du kan. Men också vara mogen och kunna ta motgångar och kritik utan att tjura ihop.

Så:

Tallang
Träningsflit
Ödmjukhet
Nogrannhet
Analyserande
Mottaglig
Villig
Glöd
Glädje
Ansvar
Tålmodig
Attityd
Mognad

Det är några av orden jag kommer på som krävs för att du ska nå så långt du kan!

Ja, sen måste du ju ha mig som målvaktstränare också så klart! ;-)


Foto: Gustav Griborn

Marcus Due-Boje visar vilja och träningsflit.

















Vi hörs!

Sju snabba med John Klingberg

Turen att svara på sju snabba har kommit till Frölundas John Klingberg.

1. Vilket lag vinner grundserien?

Skelefteå

2. Vilka lag hamnar i kvalserien?

AIK och Timrå

3. Vilket lag vinner sm-guld?

Modo

4. Vem vinner poänligan i grundserien?

Mikko Lehtonen

5. Vem vinner slutspelats poängliga?

Johan Davidsson som frisk, annars Joakim Lindström

6. Vilken spelare är årets komet i elitserien?

Henrik Tömmernäs

7. Vilken spelare är viktigast för sitt lag i elitserien?

Fredrik Warg

Jag tackar John som tog sig tid svara på mina sju snabba

Vi hörs!

Intervju med Anders Lindbäck

Jag tycker ju att Anders Lindbäck gjort det grymt bra i NHL i år. Lämnade Timrå efter en väldigt bra säsong i Elitserien för att försöka ta en plats i Nashville. Jag ska vara ärlig och säga att jag trodde han skulle få börja i farmarlaget men att han skulle få chansen under säsongen. Det gick dock bättre än så.

Jag skickade ett mail till Anders med lite frågor, som han svarade på.

Håll till godo:

Blev du något förvånad när du tog plats i Nashville direkt utan något spel i AHL innan?

Jag vet inte om jag blev förvånad, jag hade som mål att ta andra spaden eftersom Nashville behövde en billig 2a men att jag skulle få spela så mycket som jag har gjort är väl kanske lite mer än vad jag hade kunnat tro..

Vad är dom största skillnaderna på spel i sverige och NHL tycker du?

Spelet är framförallt snabbare och spelarna skickligare. Sen är det lite annorlunda vinklar i och med dom mindre rinkarna.

Vad har varit svårat att ställa om/vänja sig vid med spel på liten rink och i NHL?

Jag har jobbat mest med spelet med klubban. Eftersom rinkarna är mindre kommer puckarna fortare ner runt sargen och man har mindre yta att spela på och jag upplever att det är väldigt viktigt att hjälpa till och underlätta för backarna.

Har du behövt ändra din grundstil något?

Jag tror inte att jag har ändrat något speciellt faktiskt.

Hur mycket jobbar du med eran målvaktstränare?

Jag jobbar med våran målvaktstränare Mitch Korn i princip varje dag och kör extra efter träningen..

Skiljer sig sättet att jobba med målvaktstränaren något från hur du jobbade med dom i Timrå och Brynäs?

Det skiljer sig inte så mycket på hur vi tränar här mot hur jag gjorde hemma. Det är ofta korta snabba övningar för att jobba på snabbheten och sånt. Vi kollar även på video efter varje match jag spelar precis som jag gjorde hemma i Sverige.

Hur funkar du och Pekka Rinne ihop? Jobbar ni bra ihop? Kan du lära något av honom känner du?

Jag och Pekka funkar riktigt bra ihop och har blivit bra kompisar på sidan av också. Han är en riktigt bra kille som är väldig proffsig i allt han gör. Jag har lärt mig en hel del av honom och han ger mig rätt ofta tips om motståndare osv.

Känns det som du är nära kunna bli etta i Nashville? Vad känner du saknas för att du ska bli det?

Just nu känns det väl som att jag har en bra bit till att gå om Pekka men jag försöker jobba hårt varje dag och förhoppningsvis så kanske jag kan ta första spaden i framtiden.

Vem tycker du är världens bästa målvakt?

Jag tycker Pekka ligger högt upp på listan, även Tim Thomas som just nu har en grym säsong. Sen har jag alltid gillat Henrik Lundqvist.

Vilken är den bästa utespelare du spelat mot i NHL?

Svårt att välja bara en men Kane och Toews har gjort några mål på mig, men såklart Ovetjkin, Lidström, Stamkos och Zetterberg, ja det är svårt att bara välja en.

Mycket bra och intressanta svar av Anders, som är ärlig och visar upp en ödmjukhet som jag gillar. Jag tror att då man kommer över som ung rookie och ska vara backup målvakt, att det är bra att komma bra överens med första målvakten för även om man konkurerar om samma jobb så tror jag man kan lära mycket av ettan i laget. Så verkar det ju vara i Anders fall, dom kommer bra överens och hjälper varandra. Som målvakt är det ju extra viktigt då dom enda tre du kan få hjälp och tips av är den andra målvakten och målvaktstränaren.

Foto: Jeff McIntosh

















Jag tackar Anders som tog sig tid att svara på mina frågor!

Vi hörs!

söndag 13 februari 2011

Tim Thomas

Har just kikat på Detroit - Boston 4-2.

Tim Thomas stod i Boston, Thomas som har över 94 % i räddningsprocent i år. Det är sjukt bra siffror!

Jag kan ju inte annat än att gilla Tim Thomas, han har en stil som ger mig gråa hår. En stil där det känns som allt går på känsla och varje räddning är unik. Så är det ju självklart inte! Men det är inte Tim Thomas jag filmar som underlag för en teori i täcka/blocka. Snackar vi vilja, snabbhet och det viktigaste är att rädda pucken, filmar jag honom hela dagen lång.

Han ligger och sprattlar på rygg, slänger sig som en fotbollsmålvakt och gör den ena konstiga räddningen efter den andra. Men hur fel han än hamnar på första räddningen så är han uppe och på plats för att rädda nästa skott. Han är grymt snabb på att komma upp från isen och tillbaka in i målet.

Tim Thomas som ju spelat i AIK, det är lite roligt att AIK haft Mika Kipprosoff, Niklas Bäckström och Tim Thomas som målvakter. Inga dåliga målvakter alls som spelat i elitserien och AIK.

Vi hörs

Väl godkänt för målvakterna i LG

LG Hockey Games är slut och Sverige har vunnit, ganska så enkelt får vi lov att säga. Dom spelare jag tycker utmärkt sig lite extra är Dick Axelsson som varit grym och Jonas Andersson vilken fart!

Målvakterna då?

Jag tycker både Stefan Liv och Daniel Larsson får väl godkänt. Stefan gör två bra matcher, han får ju två svåra matcher med lite skott men då det väl kom skott var det bra chanser för tjecker och ryssar. Stefan har alltid varit en bra målvakt, men förut spelade han väldigt mycket på känsla medans han nu är en stabil målvakt med ett lugnt och konsekvent grundspel, något han själv höll med om i min intervju. En mycket bra målvakt, som inte gör så mycket sprattliga tv-räddningar längre utan räddar pucken lugnt och samlat.

Daniel Larsson har ju hela tiden varit en konsekvent täcka/blocka målvakt som jag alltid varit förtjust i. En målvakt som spelar med ett stort lugn och väldigt sällan verkar stressa upp sig, han är nogrann med sin teknik och spelar rätt hela tiden. En målvakt som duktig teknisk och väldigt tät.

Så Sverige har två bra målvakter i Stefan och Daniel. Bakom dom så vet vu ju efter min intervju med Stefan Ladhe att Andreas Hadelöv, Viktor Fasth och Erik Ersberg står och är redo. Så jag måste ju säga att Sverige har en mycket bra målvaktsuppsättning här i Europa.

Vi hörs!

Sju snabba med David Rundblad

Jag fortsätter med min lilla intervjuserie Sju Snabba.

Idag med David Rundblad:

1. Vilket lag vinner grundserien?

måste tro på ens lag, så skellefteå

2. Vilka lag hamnar i kvalserien?

vet inte, svårt att säga med tanke på att det är så jämnt.

3. Vilket lag vinner sm-guld?

se nr1:)

4. Vem vinner poänligan i grundserien?

jocke lindström eller mikko lehtonen. blir riktigt jämt mellan dom så är omöjligt att säga vem som drar det längsta.

5. Vem vinner slutspelats poängliga?

tror på samma som ovan. dom är enligt mig bästa spelarna i ligan.

6. Vilken spelare är årets komet i elitserien?

ekholm, svårt att säga någon annnan. Succé är väl ordet.

7. Vilken spelare är viktigast för sitt lag i elitserien?

hm, kanske norrena, lyfter lhc på ett riktigt bra sätt

Där har vi Davids svar, jag gillar ju att spelarna tror på sina egna lag. Det är helt rätt och jag har svårt när spelare inte ens tror på sitt eget lag. I alla fall när man spelar i lag som tillhör toppen. Det där lite svenska att lämna över favoritskapet till någon annan har jag lite svårt för.

Vill tacka David för att han i vanlig ordning tog sig tid med mina frågor.

Vi hörs!