söndag 16 november 2014

Coacha och träna dig själv

Ett tips för målvakter som inte har regelbunden hjälp av målvaktstränare, eller några tips på hur du kan coacha och träna dig själv att bli bättre.

  • För matchdagbok
  • Få hjälp att filma dig på matcher.
  • Ta hjälp av den andra målvakten i ditt lag.

Det här är ju tre tips på hur du kan coacha dig själv och få reda på vad du behöver träna extra på. Att ge dig själv chansen att utveckla dig själv.

Matchdagbok.

Efter matchen skriv ned hur du, om du släppt in några mål. Vilka situationer hamnade du i som var svåra eller där du kände du inte hade någon bra lösning. På det viset får du en idé om vad du kan träna extra på när du tränar. Då kan du be utespelarna skjuta på ett visst sätt, höra med tränaren om du kan få övningar på träningen som påminner om situationerna du hamnar i. Du och din målvaktskollega kan också hjälpas åt med detta. Den av er som inte står kan hjälpa till ta statistik, göra anteckningar. Sen kan ni tillsammans prata om situationer och hur man kunde löst dom på ett bättre eller annat sätt.

Bli filmad.

Be en kompis eller dina föräldrar att filma dig på matcherna. Från en stationär kamera riktad bara mot dig. Filma sen varje gång pucken kommer över röda linjen till exempel. Sen kan du titta på alla situationer du hamnar i under matchen och på så sätt få en ännu bättre bild än med hjälp av matchdagbok på vilka situationer du har problem med, eller när du hamnar i problem. Tittar du ihop med din målvaktskollega kan ni tillsammans byta idéer och tankar på sätt att lösa situationer på. Sen prata med er tränare för att få hjälp med övningar på träningarna.

Ta hjälp av målvaktskollega

Här har ni ju er bästa chans till liknande hjälp som från en målvaktstränare. Ni kan diskutera tekniker, lösningar på olika situationer. Hjälpa varandra med övningar. Sporra och tagga varandra. FÅ en sund konkurrens. Samt hjälpa varandra.

Så har du ingen målvaktstränare får du försöka bli din egen målvaktstränare. Samt ta hjälp av din målvaktskollega. Då kan du utvecklas. Ett tips är ju att se och försöka se nya lösningar och inte se sina fel och brister. Du släppte ett mål, absolut. Men se på hur du kunde ha gjort istället för det faktum att du släppte in målet.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar