onsdag 7 mars 2012

Fyra mål!

En tanke dagen efter att Djurgården hamnade i kvalserien.

Det som skilde från att hamna och inte hamna i kvalserien var Fyra mål. Hade Djurgården släppt in fyra mål mindre i matcher dom ändå förlorat hade Lindköping spelat kvalserie nu.

Fyra mål. Eller ja tre mål för att ha samma målskillnad men då hade ju Djurgården gjort fler mål än Lindköping.

Vilket ju får mig att tänka på stora Bauer kombinat.

Vi säger att min högst ovetenskapliga uträkning/gissning att dom målvakter som körde med det större Bauer kombinatet släppte in ca fem mål mindre utslaget på en hel säsong. Ja hade Wesslau haft den marginalen med ett större kombinat än sitt Reebok så hade ju Djurgården spelat klart för i år istället för att spela i kvalserien.

Tar bilderna igen och ja det är ju rätt stor skillnad. Speciellt då Wesslau i början av serien släppte en del mål över axlarna. Bitterhet från min sida? Javisst det är det ju. Men samtidigt är det ju fakta att Wesslau hade ett kombinat mer än halva säsongen som var mindre över axlarna än vad andra kombinat var.




Wesslau bytte ju också kombinat i slutet av säsongen och spelade med just ett Bauer kombinat sista tredjedelen av säsongen. Jag är ju högst medveten om att det inte är ett jätte vetenskaplig inlägg jag skriver nu. Men ja fyra mål är ju en rätt liten marginal.

Sen gjorde ju Djurgården bara 10 mål frammåt under ordinarie matchtid sista 10 matcherna. Så jag skulle ju säga det är mer oförmågan att göra mål som fällt Djurgården i år. Men fyra mål... Dom där 5-10 cm på axlarna hade mycket väl kunnat vara skillnaden!

Så jag får kanske ta tillbaka lite av det jag skrev sist att det inte gör skillnad. Det kan absolut göra skillnad. Vilket ju påvisar att det är rätt viktigt att mätningar görs regelbundet av utrustning och att det fins tydiga regler och lika tydliga straff då man inte har regelrätt utrustning.

Ja det var allt från en bitter målvaktstränare för det här inlägget!

Fyra mål...

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Jag tror själv som målvakt att man anpassar sitt spel efter sin storlek ganska mycket. Visst spelar inte målvakt på 1,90 med samma riktmärken som en målvakt på 1,80. Så det jag menar är att oavsett storleken på kombinatet så vet nog målvakten oftast hur stor man själv är och ungefär vart jag täcker hela målet. Visst kanske man kan spela längre in med större kombinat och hinna snabbare till returer m.m. Dock tror jag inte skillnaden på kombinaten påverkar antalet insläppta puckar särskillt mycket, precis som du menar.
    Men visst kan det vara sådana små detaljer som fäller ett lag mellan kvalserie eller ej, men det är lätt att vara efterklok :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut är det så. Men tänk då att du vet det, och sen har lite extra på kombinatet. ;-)

      Men jag fattar vad du menar och jag ser att du är med på min tanke också.

      Jag inser ju att inte Djurgården kommit trea i serien om Wesslau haft stort kombinat från start.

      Men tre mål...

      Radera