måndag 5 mars 2012

Vad har hänt med Daniel Larsson

Vad har hänt med Daniel Larsson? Som så sent som 07-08 blev utsedd till Elitseriens bästa målvakt och årets rookie skrev kontrakt med Detorit och spåddes en lysande framtid. I Grand Rapids var han etta före Jimmy Howard.

Men nu? För andra året i rad ser han ut bli placerad på bänken i slutspelet till förmån för ständige tvåan Andreas Andersson.

Nu har Daniel på inget sätt gjort en dålig säsong siffermässigt i alla fall. 36 matcher 92,1% och 2.20 mål/match. Men jag tycker mig ändå inte känna igen Daniel i dom matcher jag sett honom. Det ser lite lojlt och osäkert ut. Kanske är lite elakt ifrågasätta Daniel, men jag hade högre förväntningar och trodde han skulle varit given etta och ersätta Liv på ett lysande sätt.

Här kommer ju min tes om mentalträning in i beräkningen. För jag tror ju inte Daniel blivit en sämre målvakt tekniskt men mentalt? Tror Daniel på sig själv? Sitter spelet i ryggmärgen eller tänker han för mycket?

Blir spännande att se hur HV matchar sina målvakter i slutet i sista matchen och sen i slutspelet? Om Daniel blir petad igen, är han kvar i HV i nästa säsong då?

Ska bli spännande att följa!

2 kommentarer:

  1. Pratades det ingenting om vikten av mental träning på målvakts conventet i Globen?? Har aldrig förstått varför det inte läggs någon vikt vid detta för målvakter, speciellt med tanke på ditt inlägg om "lagets städgubbe". I alla individuella idrotter finns det väl snart inte någon idrottare på elitnivå som inte får mental träning också! Tänk om man la någon timme på det i veckan istället för att som nu ofta sker bara ösa puckar på en mv i pass efter pass, . Ja det passar förstås oftast skyttarnas träning :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det pratades om mentalträning.

      Målvaktstränare generellt är ju väldigt öppna för "nya" saker och villiga att prova saker och ting. Något som kanske inte coacher är i lika stor utsträckning. Antagligen därför många målvakter har egna mentala coacher...

      Radera