söndag 25 mars 2012

Nu är det slut på säsongen. Eller?

Säsongen börjar ta slut.

Eller säsongen börjar?

Dags göra sig redo inför nästa säsong. Vad hade du för problem säsongen som gick? Vart släpptes puckar in? När släpptes puckar in? Det är saker du ska fundera lite på nu när fysen ska komma igång. Vad är det du behöver mest? Kondition? Styrka? Smidighet? Snabbhet?

Självklart behövs alla dessa ingridienser för att nästa säsong ska bli riktigt rolig. Men vad behöver du lägga ned lite extra mycket tid på i gymmet?

Hade du svårt hålla kroppen upprätt vid snabba förflyttningar? Då kanske det är bålstyrka du ska lägga end extra tid på. Blev det mycket mål i slutet av matcher då kanske konditionen och maten är det du ska fokusera på. Inte att du ska äta en massa nu, utan ta reda på vad och hur du ska äta för att orka hela matcherna. Hann du inte riktigt med då du tryckte nere är det kanske explosiv benstyrka du ska lägga fokus på?

Så analysera säsongen, analysera dina insläppta mål och ta med det i beräkningen för hur du ska sommarträna. För hur trist eller kul du än tycker sommarträningen är så är det nu du lägger grunden för nästa säsong. Fuskar du nu kommer du inte komma max förbered nästa säsong. Ok?

Här hittar du en intervju med personligatränarenb Niclas Hellborg och en med Patrik Staffansson. Sen är ju som sagt kosten också viktig så här kommer intervju med dietisten Amanda Ottordahl och en med Karin Magnusson som också är Tre Kronors dietist.

Så se nu till att planera och tänka igenom din sommarträning och inte bara köra utan tanke eller planering.

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Om man ofta släppte in.puckar mellan bena. Det borde betyda att man gör fel val av träning eller är för långsam ner i sin butterfly. Hur Kan det förbättras på ett effektivt sätt? /Jonte, Borås hc

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jonte.

      Att komma ned snabbare i butterfly är svårt. Det går liksom inte att "trycka" sig nedåt. Utan där är det gravitationen som gör sitt. Det du kan göra för att komma ned snabbare är i så fall att träna reaktionen, eller ha en bredare grundställning så du är närmare isen.

      Men det kan också vara bra att träna spelsinnet och lära sig läsa av spelarna när dom kommer skjuta. Att gå ned lite tidigare så du hinner ned och täppa till. Samt det vikigaste var med med klubban mellan benen.

      /Niklas

      Radera