onsdag 6 juni 2012

Svenska målvaktsexporten

Den Svenska NHL exporten fortsätter. Tre målvakter som fått kontrakt än så länge. Viktor Fasth har skrivit på för Anaheim och ska ta upp kampen med Jonas Hiller om första spaden. Niklas Svedberg har skrivit på för Boston där Tim Thomas just meddelat att han ska ta Time Out vilket ju absolut ökar Niklas chanser på NHL spel. Sen har Christopher Nihlstorp skrivit på för Dallas och ska ta upp kampen med Lehtonen och Bachman.

Viktor Fasth kommer i mina ögon vara given tvåa, och få chansen att spela en hel del matcher. Skulle inte förvåna mig om Viktor gör succe och ger Hiller en rejäl match om första spaden. Ska bli riktigt kul och spännande att följa Viktor i NHL den här säsongen!

Foto Emma Nyström
http://emmaanystrom.blogg.se/


Niklas Svedberg slipper ju Thomas men om inte Boston värvar en ny målvakt så är ju Tukka Rask given etta! Om jag förståt det hela rätt kommer Thomas lön räknas mot lönetaket så kan ju hända valet av andramålvakt blir ekonomiskt? Men Svedberg kommer som det ser ut nu tävla i första hand mot Khudobin. Spännande att följa Svedberg och se om det blir något NHL spel?

Christopher Nihlstorp, det roliga är att Viktor Fasth fått all uppmärksamhet men "Torpet" har ju gjort snudd på samma resa som Nihlstorp. Slagit igenom sent. Han har ju faktiskt bara gjort fyra säsonger i Elitserien och då väl "bara" två som förstemålvakt. Jag tycker Nihlstorp utvecklats mycket som målvakt i Färjestad, blivit jämnare och fått mer lugn i sitt spel. Inte lika yvig som tidigare, det har ju gett bra betalt också med ett NHL kontrakt. Jag tror Torpet har stora chanser bli tvåa i Dallas den här säsongen. Blir nog dock knepigt peta ner Lehtonen från första platsen.

Foto: Viktoria Sjölund
http://viktoriasjolund.blogg.se/


Så tre riktigt spännande keeprar till NHL från Sverige i år. Än så länge. För även Magnus Hellberg är ju uppvaktad av Nashville.

Det är ju otroligt vilken explosion av Svenska målvakts exporter det blivit till NHL dom senaste åren. Eller egentligen är det ju inte så otroligt. För i Sverige har vi haft en långvarig satsning på just målvakterna och nu ser vi resultatet av det. Hockeyförbundets målmedvetna satsning på målvakterna med Thomas Magnussons jobb och alla grymma målvaktstränare ute i föreningarna i Sverige.

Nästa säsong har vi ju en hel del Svenska målvakter i med kontrakt i en NHL-klubb. Även om alla inte spelar i NHL

Niklas Svedberg, Boston
Jhonas Enroth, Buffalo
Henrik Karlsson, Calgary
Christopher Nihlstorp, Dallas
Jakob Markström, Florida
Anders Lindbäck, Nashville
Johan Hedberg, New Jersey (om han fortsätter)
Anders Nilsson, Islander
Henrik Lundqvist, Rangers
Mattias Modig, Pittsburgh
Robin Lehner, Ottawa
Jonas Gustafsson, Toronto
Mark Owuya, Toronto
Eddie Läck, Vancouver

Så om jag inte missat någon har vi 14 målvakter på andra sidan atlanten, grymt bra tycker jag och ett tydligt bevis på att vi i sverige är på rätt väg med målvaktsträningen och att våra målvaktstränare håller grymt hög nivå!!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar