lördag 4 augusti 2012

Intervju med Nashvilles Magnus Hellberg

En målvakt det ska bli spännande att följa i vinter är ju Magnus Hellberg som skrivit på för Nashville. Eftersom Anders Lindbäck lämnat Nashville så ökar ju Magnus chanser att få spela NHL. Nashville har ju Pekka Rinne som ohotad etta och behöver en backup. Den platsen ska Magnus tävla om, vore ju grymt kul om han knep den! Även om jag tror AHL ligger närmast tillhands för Magnus.

Jag hörde lite med Magnus om hur tankarna gick och går.

Vad var det som gjorde du valde Nashville framför Frölunda i år?

Det var ett väldigt svårt beslut men det hade först och främst med målvaktssituationen i Frölunda att göra. Fick stå i skuggan bakom Andersen förra säsongen och vid tillfället jag var tvungen att ta beslutet var han fortfarande kvar i Frölunda. Jag vill spela mycket matcher och det kommer jag få göra i Milwaukee. Nashville visade även väldigt tydligt att dom vill satsa på mig och har en plan dom närmsta åren för min utveckling, så det känns som rätt beslut även fast jag trivdes väldigt bra i Frölunda.

Hade Anders Lindbäcks val att lämna betydelse för ditt beslut?

Nej faktiskt inte, det är klart att hans flytt öppnar upp för mig på sikt men det var inget jag vägde in i mitt beslut.

Har du pratat med något med Anders om Nashville och hur det varit att spela där?

Nej det har jag inte gjort!

Hur var det att vara på precamp med Nashville, berätta lite hur det går till? Hur gick det för dig där?

Det är grymt roligt! Men fruktansvärt varmt.. haha. Campen är väldigt bra för att få en uppfattning hur organisationen fungerar och vad dom förväntar sig av en och allt som har med det att göra. Man träffar coacher, alla andra grabbar som är draftade och även många som kommer vara ens lagkamrater nästa år. Man går på is, fys, team building, olika föreläsningar om kost, doping, mediaträning etc. Allt för att förbereda en för att ta ett till steg i sin utveckling. För egen del gick det bra, förbättrade mig på alla tester från förra året så jag är nöjd!

Vad är ditt mål inför säsongen som kommer?

Jag har många delmål/mål men mitt största mål är att få spela mycket matcher. Det är prio 1 för att utvecklas. Det kommer vara tuff konkurrens om första spaden men jag är redo för utmaningen!

Hur känns det att skriva på sitt första NHL kontrakt? Att göra sig redo flytta ifrån Sverige?

Det känns fantastiskt roligt, en speciell känsla. Det är en dröm som gått i uppfyllese helt klart. Nästan varje unge som börjar spela hockey har haft samma dröm så det är få förunnat. Nu har man fått en chans att visa vad man går för, så det är nu allting börjar kan man säga!

Fick du några tips eller synpunkter på saker du ska tänka på och nöta extra inför säsongen i NHL/AHL?

Ja många saker, det är ett helt annat spel där borta. Haft en bra dialog med Mitch Korn om vad jag måste förbättra. Spelet med klubban är den största skillnaden kontra Sverige/USA,Canada skulle jag säga. Så det är något jag kommer träna mycket på framöver. Även returkontroll, att kunna styra returerna mer till hörnen istället för rakt fram för dom hugger direkt framför mål där borta.

Vad blir det för utrustning nästa säsong? Kör du vidare med Reebok? Hur gör du då du väljer utrustning? Vad är viktigt för dig?

Jag kör vidare med Reebok! Är nöjd med dom och vet vad jag får för något. Jag tycker man ska välja något som man känner sig trygg i, och nu har jag kört reebok i några år så jag fortsätter på det spåret. Det viktiga för mig är att grejerna sitter bra, inte hindrar min rörlighet och att dom skyddar bra. Beror även på vad man kör för spelstil, jag gillar "butterfly stilen" så jag kör ex. med hårda benskydd som ger bra stabilitet och ett brett V.

Hur ser sommarträningsupplägget ut? Vad fokuserar du extra på?

Jag kör samma upplägg med Micce Andreason som dom senaste åren. Vi utvecklar övningarna hela tiden och hittar på nya saker som gynnar en på isen. Vi har mycket fokus på först och främst bål, ben och explosivitet. Kör även mycket själv och det blir en hel del tennis under sommaren också!

Vad är intrycket av dina nya hemstad Nashville?

Det är en mysig stad men sköna människor. En musikstad där man får höra mycket country musik, haha. Fick även uppleva värmen under campen. Runt 45 grader varje dag med en luftfuktighet som gjorde att det kändes som 80! Men mina intryck är väldigt bra.

Vem kommer lacka din mask och vad blir motivet?

Det blir David Gunnarsson som lackar den, körde faktiskt ner till honom igår och snacka design och hälsa på. Han gör ett grymt bra jobb! Det blir en blandning av Nashville/Milwaukee och Pelle Svanslös kommer självklart finnas med på masken! Mer kan jag inte avslöja! haha

Magnus är ju förberedd och inställd på spel i AHL. NHL blir en bonus om det går så bra. Det känns ju som att Magnus tagit ett väl genomtänkt beslut. Att han valde Nashville för att få spela mycket vilket han verkar komma få fast då i Milwaukee. Att spela matcher är ju a och o för en målvakt då den mesta utvecklingen sker då du spelar match.

Tackar Magnus som tog sig tid svara på mina frågor.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar