fredag 21 september 2012

Gästblogg Valentina Lizana

Idag kan jag presentera ett nytt inslag i bloggen och ett riktigt roligt sådant! Jag har fått en gästbloggare som kommer skriva lite inlägg då och då och låta oss komma med bakom kulisserna och få veta hur det är att vara landslagsmålvakt och Riksseriemålvakt!

Vill välkomna Valentina Lizana som skribent i bloggen!

Jag tycker det ska bli riktigt kul att få med henne och ta del av hennes tankar, upplevelser och iaktagelser!

Här kommer Valentinas första inlägg!

Seriepremiär.
 
ÄNTLIGEN!
 
Man känner det i bussen... Vissa sitter tysta, lyssnar på musik. Vissa sitter längst bak i bussen och snackar och skrattar. Men jag känner det i luften, nu börjar äntligen det roliga, det som man tränar för, matcher som räknas! I helgen möter vi Linköping och HV71.
 
Därför åker vi dagen innan, eftersom det är en heldag i bussen. Jag skulle vilja se ett Elitserielag åka typ 100 mil buss dagen innan match. Men vi är vana, vi vet att det inte spelar någon roll när man väntar på något gott. När man väl står där på isen och får spela tuffa matcher, då har vi kul, då är det fest och då är plötsligt allt värt mödan.

Coola brudar!

 
Själv sitter jag ganska långt fram i bussen. Alla har sina egna två platser, vi får till och med gratis mat och boende hela helgen, vilken lyx va?! Måste tyvärr ta ledigt en dag från jobbet, så det går väll jämt ut ekonomiskt. Jag tycker faktiskt att det är helt okej åka buss, det finns inget som man måste göra eller hinna med. Man får mycket egen tid, vilket jag tror alla behöver ibland.
 
Jag har mina egna rutiner, som dom flesta målvakter kanske har. Sover till Sundsvall ungefär, öppnar min kexchoklad och min dricka, lyssnar på musik och filosoferar allmänt om livet. Tror inte man ska tänka allt för mycket på matcherna. Sedan är det dax för lunchstop. Efter det blir det oftast en film eller kanske någon inspirationsvideo.
 
Visst blir det också en del snack men tjejerna men oftast brukar jag vilja vara för mig själv på vägen till matcherna. På vägen hem är det en helt annan historia...
 
Det viktigaste är att ta en match i taget, en period i taget, ett skott i taget. Leva här och nu. Det pirrar i hela kroppen när jag tänker på det. Känslan är underbar, jag älskar ishockey! Man kan bara göra sitt bästa, mer kan man inte göra. Sen får vi se hur det går. Givetvis hoppas jag att vi vinner båda matcherna! Let's go rödalaget!
 
// MoDo Dam, Valentina Lizana


Där har ni Valentinas första inlägg i bloggen, eller ja egentligen det andra hon sommabloggade ju också i somras. Det hittar ni här.

Ska som sagt bli riktigt roligt att ta del av Valentinas texter!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar